Àlbum de fotos
Publicat el 4 de novembre de 2011
Cap de setmana de bolets a La Central d'Arenys de Munt

Cap de setmana de boletsCom ja és tradició des de fa unes quantes tardors, la Diputació de Barcelona, la Regidoria de Sostenibilitat Ambiental de l’Ajuntament d’Arenys de Munt i l’Escola de Natura del Corredor van organitzar un cap de setmana dedicat als bolets el 29 i el 30 d’octubre.

El dissabte 29 d’octubre al matí es va fer una sortida micològica a la capçalera de la Riera de Sobirans i també a Collsacreu. Contra tot pronòstic, es van trobar 28 espècies diferents de fongs. Malgrat no ser-ne moltes, aquest fet ens aporta la informació que sempre en podem trobar; només cal fixar-s’hi bé i estar oberts a trobar-ne de qualsevol mida i forma. A més, es van recollir diversos exemplars per fer-ne una exposició a La Central, que es va obrir al públic a la tarda. L’exposició va estar oberta fins al diumenge a la tarda i va tenir una afluència de setanta-cinc persones. Aquella mateixa tarda, el micòleg Evarist March va fer una xerrada titulada On són capaços de viure els bolets? Una passejada per l’ecologia de fongs i bolets. Els assistents van poder descobrir que de fongs en trobem tot l’any, i que en anys com aquests també es poden fer exposicions.

Aquestes activitats van estar enllaçades en tot moment amb d’altres provinents del programa Viu el Parc. El dissabte a la tarda es va fer una xerrada a càrrec d’Alfred Bellés titulada Rius i rieres, cintes transportadores de vida, on començava amb un marc més global de Catalunya fins a acabar amb una visió molt particular del nostre municipi. Tot seguit, a la guingueta del parc de Can Jalpí es va realitzar Un viatge per la música de Django Reinhardt, un concert a càrrec de Swing 42. Finalment, l’endemà al matí, Artiscle Creacions va realitzar un taller de bolets de plastilina on els nens i nenes van poder fer manualitats i emportar-se-les a casa.

Cap de setmana de bolets - 01
Cap de setmana de bolets - 02
Cap de setmana de bolets - 03
Cap de setmana de bolets - 04
Cap de setmana de bolets - 05
Cap de setmana de bolets - 06
Cap de setmana de bolets - 07
Cap de setmana de bolets - 08
Cap de setmana de bolets - 09
Cap de setmana de bolets - 10
^