Portada · Sanitat i salut pública · Benestar animal · Plagues existents
Plagues existents

Papallona Cuca peluda del suro

Cuca peluda del suroLes papallones que aquests dies es veuen tant pel poble són la cuca peluda del suro, i no són perilloses. Es tracta d´uns insectes nocturns autòctons d´Europa i Àsia que normalment viuen en equilibri als boscos, ja que els seus depredadors en controlen la població.

De tant en tant, cada cert anys, es produeix un augment del nombre d´aquestes papallones, que es deixen veure en grans quantitats també a les zones urbanes, pel carrer i a l´interior de les cases.

Més informació >>


Vespa asiàtica

Vespa asiàticaS´han trobat exemplars de vespa asiàtica a Arenys de Munt, concretament a la riera de Sobirans i a la zona del Torrent d´en Puig. Actualment està confirmat que aquesta espècie invasora s´ha estès pels parcs naturals del Montnegre i el Corredor i del Montseny.

Fins ara, aquesta plaga estava instaurada sobretot al nord d´Espanya, però ara també ha arribat aquí, i malauradament formarà part de la nostra fauna.

Més informació >>


Plaga dels pins

Escarbat plaga dels pinsLa plaga que afecta als pins del nostre municipi és produïda per un escarabat perforador.

El Tomicus destruens és un escarabat perforador, que generalment afecta als pins afeblits per diferents raons, com per exemple sequera, altres plagues, malures, etc.

Més informació >>

 
^