Portada · El poble
El poble
Panoràmica de la RieraArenys de Munt es troba a l'extrem nord-oriental de la província de Barcelona tot i que des dels seus orígens pertany al bisbat de Girona. Cal esmentar que des del seu naixement com a parròquia al segle IX, Arenys de Munt fou Sant Martí d'Arenys. Per la seva banda, l'Església de Sant Martí d'Arenys es va construir al segle XVI.

Pel que fa a l'activitat industrial, Arenys de Munt sempre ha tingut molta població dedicada al sector tèxtil. Tot i això, el sector serveis s'està expandint en els últims temps. I és que Arenys de Munt està experimentant un creixement de població molt important en els darrers anys.

PRESENTACIÓ Textos de Francesc Forn

MARC GEOGRÀFIC Textos de Francesc Forn

HISTÒRIA Textos de Francesc Forn i Mercè Colomer

Església nevada


FESTES I TRADICIONS Textos de Francesc Forn

Gengants


Arenys de Munt és un poble que ha sabut mantenir vives les seves tradicions més arrelades. La secularització creixent de la nostra societat ha comportat que les celebracions religioses, tot i estructurar el cicle anual, hagin anat perdent pes dins del calendari festiu. Al cicle religiós bàsic, entorn de Sant Joan i de Nadal, caldria afegir-hi les celebracions de Sant Antoni Abat i del Remei. La Festa Major, Sant Martí, és sens dubte la festa més rellevant i viscuda amb més intensitat pels arenyencs. Una iniciativa plenament reeixida dins de la Festa Major ha estat la Mostra del Relleno.

Foto nenes puntaires

 
^