Ajuntament d'Arenys de Munt
Publicat el 6 d'octubre de 2016

RadarsEl proper divendres 14 d’octubre, en dos actes, es presentarÓ el Projecte Radars, un nou projecte per contribuir al benestar de les persones grans i evitar situacions de soledat i a´llament. S’adreša a persones de mÚs de 70 anys que viuen soles o acompanyades de persones grans, o amb necessitats de suport.

A les 5 de la tarda, a la plaša de l’EsglÚsia, tindrÓ lloc l’acte informatiu on es presentarÓ el projecte per part de la Taula Radars i la regidoria de Benestar Social, i s’oferirÓ un berenar per als assistents. Seguidament, a les 7 de la tarda, a la Sala Municipal, es celebrarÓ l’acte institucional amb la presŔncia de la Diputada Delegada de Benestar Social, sra. Maite Fandos; el Conseller de Benestar Social, Cultura, Consum i Salut P˙blica del Consell Comarcal del Maresme, sr. Jordi Mir; l’alcalde d’Arenys de Munt, sr. Joan Rabasseda; la regidora de Benestar Social de l'Ajuntament d'Arenys de Munt, sra. └ngels Castillo; i la regidora de Gent Gran de l'Ajuntament d'Arenys de Munt, sra. Marta de la Iglesia.

L’Ajuntament d’Arenys de Munt Ús sensible a les necessitats d’inclusiˇ de les persones grans i ve actuant, en aquest sentit, amb una polÝtica activa i un programa d’activitats d’envelliment ric i divers. Seguint aquesta lÝnia, l’Ajuntament, des de les regidories de Benestar social i de Gent Gran aposta per aquest projecte i ha signat un conveni amb l’Ajuntament de Barcelona, per posar en marxa el Projecte Radars al municipi.

Projecte Radars Ús una xarxa comunitÓria de prevenciˇ on participen ve´ns i ve´nes, comerciants, persones voluntÓries i professionals de les entitats i serveis del poble, amb l’objectiu que siguin “radars” i posin atenciˇ a situacions d’exclusiˇ i a´llament de les persones grans que viuen soles, tot des d’una mirada sensible i respectuosa. La prioritat del projecte Ús reduir el risc d’a´llament i d’exclusiˇ social de les persones grans, incrementant els seus vincles amb el poble.

El Projecte Radars va nÚixer l’any 2008 a Barcelona i degut al seu bon Ŕxit s’ha anat consolidant a diferents ciutats de Catalunya com Granollers i Matarˇ.

Si teniu interŔs en participar o voleu mÚs informaciˇ, podeu escriure al correu: radars@arenysdemunt.cat o trucar al 937937982.