Notícies
Publicat el 2 de febrer de 2017
Neix la marca "Producte d'Arenys"
El proper 21 de febrer es presenta en societat la marca “Producte d'Arenys

Producte Arenys


"Producte d'Arenys" neix amb l’objectiu de posar en valor els productes de proximitat d'Arenys de Munt i Arenys de Mar, fomentar el consum de productes de qualitat quilòmetre zero, i potenciar, en la seva primera fase d’implementació, l’activitat del sector primari dels dos Arenys, però que ampliarà el seu radi d’actuació a altres àmbits econòmics locals com són la restauració, el comerç i els serveis.


Un projecte mancomunat entre els dos Arenys
La marca "Producte d'Arenys" és una estratègia que pretén conjugar complicitats i col·laboracions entre els diferents productors locals, el sector serveis i el comerç, amb el suport dels ajuntaments per a divulgar i promoure els beneficis i avantatges del consum dels productes dels dos Arenys, així com potenciar projectes d'economia social i cooperativa de diferents sectors econòmics locals.

Una estratègia que aspira a dinamitzar el sector primari, comerç i serveis locals
L’estratègia “Producte d’Arenys” aspira a aglutinar l’oferta de productes i serveis de qualitat de l’àmbit territorial dels dos Arenys, posant en valor allò que diferencia el producte local respecte els productes estandaritzats que es poden trobar a les grans superfícies comercials. L’horta, elaborats, gastronomia, artesania, oferta turística i patrimoni històric i cultural dels dos Arenys es podran beneficiar d’una major visibilitat amb el suport d’una estratègia que respon a una aliança públic-privada dels dos municipis.

Aquest projecte mancomunat aposta per un model productiu que vetlla pel producte singular, la preservació del territori i la potenciació del comerç i serveis de qualitat. "Producte d’Arenys" esdevé una oportunitat per posar en valor el patrimoni històric, arquitectònic i cultural dels dos Arenys, que es complementa amb una àmplia oferta esportiva i d’oci.

En una primera fase d'implantació, la marca "Producte d'Arenys" se centrarà en el sector primari amb la col·laboració de la Cooperativa Agrària L'Aranyó, per a continuar avançant en altres sectors econòmics locals (comerç i serveis).

Els criteris per ser "Producte Arenys"
Els productors locals que vulguin gaudir del segell "Producte d'Arenys" han de tenir domicili fiscal en un dels dos municipis, disposar del segell oficial de venda directa o circuit curt, pertànyer a alguna cooperativa local que vetlli per impulsar la defensa i protecció del territori, elaborar i/o produir producte singular, o generar llocs de feina a persones dels dos municipis.

La presentació de la marca amb la participació de la Fundació Alícia
La presentació de la marca "Producte d'Arenys" davant dels mitjans de comunicació es farà el dimarts 21 de febrer al matí, a l'Hotel Vila Arenys, i tindrà la participació del director general de la Fundació Alícia, Antoni Massanés, destacat expert en el camp de la gastronomia.

"Producte d'Arenys" és una acció liderada per les regidories de Promoció Econòmica dels ajuntaments d'Arenys de Munt i Arenys de Mar, amb la col·laboració de la Cooperativa Agrària L’Aranyó i la Diputació de Barcelona.

Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
^