Notícies
Publicat el 7 de febrer de 2017
S'amplien fins als 16 anys els beneficis de la targeta de transport públic T-12

T-16Les Administracions consorciades al si de l’ATM (Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona, Àrea Metropolitana de Barcelona i Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà), reunides al Consell d’Administració de l’ATM amb data 14 de desembre de 2016, van acordar l’ampliació de la gratuïtat de la targeta T-12 fins als 16 anys, de manera que els/les menors podran utilitzar la targeta fins al 31 de desembre de l’any en que compleixin 16 anys. Amb aquesta ampliació la targeta T-12 passa a denominar-se T-16 i es dóna plena cobertura a l’etapa d’escolarització obligatòria.

Tots els/les menors que ja disposaven de la targeta T-12 i que durant l’any 2016 han complert 15 anys, rebran a casa la nova targeta T-16, vàlida fins al 31 de desembre del 2017.

Què és la targeta T-16?

La targeta T-16 és un títol de transport per als nens i nenes dels 4 anys fins al 31 de desembre de l'any en que compleixen els 16 anys, que els permet fer gratuïtament un nombre il·limitat de viatges a la xarxa de transport públic del sistema tarifari integrat, dins la mateixa zona tarifària on resideixi el nen o la nena.

La targeta T-16 és un títol personalitzat amb el nom i el DNI/NIE/passaport/llibre de família, que s'ha de validar a cada viatge, i només la pot fer servir el nen o la nena que en sigui el titular.

Poden ser titulars d'aquesta targeta tots els nens i les nenes dels 4 anys fins al 31 de desembre de l'any en que compleixen els 16 anys, que resideixin a qualsevol dels municipis que conformen l'àmbit del sistema tarifari integrat.

La targeta T-16 té un cost d'emissió i gestió de 35 € que serà repercutit a l'usuari en la seva primera emissió. La renovació de la targeta es realitzarà sense cost i de manera automàtica fins al 31 de desembre de l'any en què es compleixen els 16 anys.

Com la podeu obtenir?

Heu d'emplenar el full de sol·licitud, disposar del DNI/NIE/passaport/llibre de família del nen o la nena i fer un pagament de 35€ en concepte de cost d'emissió i gestió de la targeta. Això ho podeu fer:

per Internet: a la web trobareu la sol·licitud de la targeta i les instruccions per tramitar-la. Podeu fer el pagament i la tramitació de la T-16 a través del web.

en un centre d'atenció al client de la xarxa de transport públic: podeu lliurar la sol·licitud juntament amb la fotocòpia del DNI/NIE/passaport/llibre de família del nen o la nena i fer allà el pagament.

en un estanc del vostre municipi: podeu lliurar la sol·licitud juntament amb la fotocòpia del DNI/NIE/passaport/llibre de família del nen o la nena i fer allà el pagament.

El nen o la nena rebrà al seu domicili per correu certificat la targeta T-16 personalitzada en el transcurs de 30 dies computables a partir de la recepció i confirmació de la sol·licitud.

Per a les sol·licituds tramitades durant els mesos de juliol i agost el termini de lliurament de la targeta serà superior a l'habitual.

On es pot fer servir?

El nen o la nena podrà fer servir la targeta T-16 en els serveis de transport públic de la zona on resideixi. Concretament Arenys de Munt pertany a la zona 4H i la targeta es pot fer servir per desplaçar-se pels següents municipis: Arenys de Mar, Arenys de Munt, Calella, Canet de Mar, Pineda de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta i Sant Pol de Mar.

Per a més informació podeu trucar al telèfon 902 444 012 (cost de la trucada 0,083€ per establiment de trucada i 0,067€/min + IVA).

Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
^