Notícies
Publicat el 22 de febrer de 2017
Més de sis mil ceps s'estan plantant a la plana de Can Sala de Dalt d'Arenys de Munt

Plantada Can SalaDissabte 18 de febrer s’inicià la replantada de gairebé tres hectàrees de vinya a la plana de Can Sala de Dalt, en el marc del projecte Vinculats amb la vinya i després de la incorporació d’Arenys de Munt a la D.O. d’Alella. El cap de setmana vinculat amb el món del vi s’inicià el divendres a Can Borrell amb la presentació multidisciplinar Les cares ocultes de la vinya, i el dissabte va tenir lloc la plantada popular i l’acte institucional en el que participà el president del Consell Regulador de la Denominació d’Origen d’Alella, Quim Batlle, el president del Consorci d’Enoturisme D.O. Alella, Andreu Francisco, els impulsors de la iniciativa Joan Munich i Álvaro de la Serna, i el govern municipal.

L’any 2015, amb la presentació de l’informe Caracterització edafoclimàtica ambiental i agronòmica del terme municipal d’Arenys de Munt, el govern Plantada Can Salamunicipal va fer un pas important per assolir l’objectiu de formar part de la D.O. Alella, d’acord amb el Decret 474/2004 i la Llei 15/2002 d’ordenació vitivinícola. El maig del 2016, amb la visita sobre el terreny dels tècnics de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) es va formalitzar un darrer tràmit per a la incorporació definitiva d’Arenys de Munt a la DO Alella. I després de diverses reunions i tràmits administratius, en el B.O.E. del 26 de juliol de 2016 es publicava la resolució de l’INCAVI per la que es donava publicitat a la sol·licitud de modificació del plec de condicions de la Denominació d’Origen Protegida d’Alella.

Amb la replantada de Can Sala de Dalt, “Arenys de Munt retorna una mica al paisatge que anys enrere envoltava a la vila”, en paraules de l’alcalde Joan Plantada Can SalaRabasseda, qui subratlla que amb iniciatives com aquesta, en la que les administracions estan al costat de l’activitat privada i els joves emprenedors, es dinamitzen moltes coses al voltant de la vida local. Les regidories de Promoció Econòmica, de Medi ambient i de Cultura de l’ajuntament d’Arenys de Munt ja han organitzat esdeveniments al voltant del món del vi, com els maridatges entre vi i literatura a la Biblioteca Antònia Torrent i Martori, el taller de premsat de raïm i elaboració de vi al Mercat Municipal, o les passejades per les vinyes d’Arenys de Munt. I amb les iniciatives que uneixen interessos públics i privats com aquesta el govern municipal considera que s’articulen, integren i incrementen les potencialitats del territori, i dóna per assolit l’objectiu 40.2 del PAM 2015-2019 “Integrar el terme municipal d’Arenys de Munt a la DO d’Alella i recolzar la plantació de vinya”.

Plantada Can Sala

Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
^