Notícies
Publicat el 22 de febrer de 2017
Inici dels treballs per combatre la plaga de l'escarabat Tomicus a Can Jalpí

Zona de pins afectada pel Tomicus destruensAvui, dimecres 22 de febrer s’inicien els treballs forestals per combatre la plaga del Tomicus a Can Jalpí, en el marc del conveni signat entre l’Ajuntament d’Arenys de Munt i l’Associació de Propietaris del Montnegre i el Corredor, i amb la col·laboració i supervisió de la Diputació de Barcelona.

Els treballs de gestió forestal es duen a terme a tota la finca municipal, de 17,49 Ha i fortament afectada, i comportaran una forta aclarida en l’arbrat. Es tallaran i retiraran tots els pins morts, els afeblits, i també es farà una aclarida dels pins allà on siguin massa densos, per disminuir la competència per la manca d’aigua, i  l’afavoriment del regenerat d’alzines. Per poder accedir i retirar els pins amb maquinària especialitzada caldrà obrir alguns camins.

Zona on es posaran les restes de fusta de la podaEls treballs està previst que durin unes tres setmanes, i als accessos a la zona forestal del Parc s’informarà convenientment. Es demana als usuaris del Parc que respectin la senyalització i les recomanacions de seguretat. Per altra banda, a l’esplanada al costat de l’àrea d’esbarjo per a gossos de Can Jalpí s’emmagatzemaran de manera provisional els arbres tallats, abans de la seva trituració en estella per a biomassa. Aquest espai haurà de quedar net abans del 15 de juny.

Per tal de facilitar més informació sobre aquesta actuació l’Ajuntament, juntament amb la Diputació de Barcelona i l’Associació de Propietaris del Montnegre i el Corredor, ha programat una xerrada informativa el proper dijous 2 de març, a 2/4 de 8 del vespre, a la Sala Municipal.

Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
^