Notícies
Publicat el 27 de febrer de 2017
Neix el projecte RECEPTES DE VIDA en la 2a reunió de la Taula de la Convivència

Tallers de convivènciaEl dimecres 22 de febrer es va celebrar la segona reunió de la Taula de la Convivència recentment creada.

Es vol recordar que la Taula de la Convivència d’Arenys de Munt és un projecte que neix amb l’objectiu d’enfortir la cohesió social i millorar la convivència i està concebuda com un espai de coneixement mutu, d’interacció, de diàleg entre persones que viuen al mateix municipi, com un espai plural i divers que pretén sumar esforços i aprofitar punts en comú o punts diferents que generin debat per treballar junts per la convivència.

La regidoria de Benestar Social aposta perquè siguin els components de la Taula qui facin les propostes, es consensuïn i es realitzin entre tots.

Algunes de les propostes exposades a la segona reunió de la Taula tenen relació amb el fet d’obtenir informació de les diverses religions dels orígens de persones que viuen al poble, així com coneixement de les celebracions i costums. La proposta suggerida des de la regidoria de realitzar tallers de cuina intercultural ha estat molt ben rebuda i es començarà el mes d’abril.

Es pretén que a través dels tallers de cuina es creiï un espai social de relació i d’integració que pugui derivar en d’altres accions que portin a l'enriquiment de coneixements culturals, socials, culinaris, etc. d’altres països a través de persones que viuen al poble o de professionals especialitzats.

Els primers 12 tallers els farà la Fundació Mescladís, amb la participació activa dels assistents. Aquesta fundació comparteix el mateix objectiu de fer comunitat promovent amb la cuina la trobada intercultural i la reflexió social, fent-la servir com a eina i llenguatge. La cuina està concebuda com a espai d’aprenentatge i coneixement d’experiències de vida, d’on sortiran relats, fotografies, art urbà i tot allò que tingui un missatge social. Serà una cuina que convidi a fer expressió artística plasmada en escriptura, música o qualsevol altra disciplina.

Es farà cuina d’Argentina, Senegal, Marroc, Itàlia, Xina, Colòmbia, Nepal, Japó, Pakistan, Gàmbia, Guinea, Andalusia, d’Arenys de Munt, etc.

Es preveu que participin persones d’Arenys de Munt originàries del país que es cuini per tal que es generi el fil conductor. Aquest nou projecte s’anomena Receptes de vida.

A la composició de la Taula de la Convivència donant suport hi havia la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal del Maresme, el servei de mediació Comunitari de l’Ajuntament, la regidoria de Benestar Social, Mescladís, representants d’entitats i persones a títol particular.

Hi haurà espais de difusió per als tallers de cuina i es preveu fer inscripcions per assistir-hi.

Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
^