Notícies
Publicat el 3 de març de 2017
Presentació de la T-Mobilitat al Mobile World Congress
Alcaldes de diferents municipis utilitzen per primera vegada la T-Mobilitat

T-MobilitatEl passat 28 de febrer, en el marc del Mobile World Congress, l’Autoritat del Transport Metropolità (AMTU) va presentar tecnològicament la T-Mobilitat, que serà una realitat per als ciutadans a finals del 2018.

La T-Mobilitat utilitza la tecnologia de xip sense contacte i permet el pagament del transport públic amb el mòbil, amb un rellotge o directament amb targeta de crèdit. El sistema de venda permetrà el prepagament, el post pagament (domiciliació bancària), la recàrrega per internet i el pagament per mòbil. La implantació de la T-Mobilitat canviarà radicalment la manera com els usuaris fan servir el transport públic a Catalunya, amb un sistema de venda i validació més segur i personalitzat.

En el transcurs de la presentació, a l’estand de l’ATM de Barcelona, es va dur a terme una demostració del nou mètode de pagament sense contacte. Àngel Castillo, regidor de Seguretat i Espai públic d'Arenys de Munt, va fer una simulació de pagament i validació d’un bitllet de transport públic. D’aquesta manera s’ha pogut comprovar el canvi radical que suposarà la implantació de la T-Mobilitat, ja que el nou sistema de pagament que va associat a aquesta targeta és molt ràpid i còmode, cosa que facilitarà l’ús del transport públic.

A més del regidor de Seguretat i Espai públic, també van assistir a aquesta presentació el president de l’AMTU i alcalde de Santa Maria de Palautordera, Jordi Xena; altres membres del Comitè Executiu de l’AMTU; representants dels municipis d’Arenys de Munt, Manresa, Montornès del Vallès, Premià de Mar, Sabadell, Sant Cugat de Vallès i Terrassa; i el director general de l’AMTU, Joan Prat. Tots ells formen part de l’AMTU, associació que agrupa 91 entitats, entre les quals hi ha 89 municipis i 2 Consells Comarcals, amb una població representada de 2 milions d'habitants i un volum de viatgers urbans transportats de prop de 42 milions el 2016.

Podeu visualitzar un vídeo de la T-Mobilitat en el següent enllaç http://www.atm.cat/web/ca/t-mobilitat.php

Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
^