NotÝcies
Publicat el 6 de marš de 2017
ClÓusules Terra: els serveis p˙blics de consum al teu costat

ClÓusules TerraEl proper dia 15 de marš de 2017 Ús el Dia Mundial del Consumidor, i per aquest motiu l'Assemblea General de la Xarxa Local de Consum, impulsada per la Diputaciˇ de Barcelona, de la que l’Ajuntament d’Arenys de Munt forma part, va proposar l'any 2011 organitzar de manera peri˛dica una campanya de comunicaciˇ conjunta de tots els ens locals que en formen part, per tal de commemorar el Dia Mundial del Consumidor amb un lema unitari, que enguany fa referŔncia a les clÓusules terra.

A finals de gener va entrar en vigor el RDL 1/2017, de mesures urgents de protecciˇ de consumidors en matŔria de clÓusules terra. Aquesta norma estableix un sistema extrajudicial, limitat en el temps, voluntari i gratu´t per al consumidor, per tal de facilitar el procediment de retorn dels imports cobrats indegudament per les entitats bancÓries als seus clients.

Donat l'ampli abast dels casos que es poden presentar, la seva rellevÓncia econ˛mica i l'especificitat de la matŔria, aixÝ com l'alarma social que aquesta situaciˇ ha provocat, enguany el Dia Mundial del Consumidor 2017 versarÓ en una campanya comunicativa per presentar a la poblaciˇ les accions que han consensuat el conjunt de serveis p˙blics de consum de la Xarxa Local de Consum, amb la colĚlaboraciˇ de les associacions de consumidors que conformen el seu Consell Assessor, per donar suport a les persones afectades. Aquesta campanya es veurÓ reforšada amb un seguit d'accions presencials en el territori.

Podeu consultar el calendari previst en aquest enllaš https://www.diba.cat/web/consum/activitats

Per a mÚs informaciˇ sobre les clÓusules terra, podeu accedir a  aquest enllaš https://www.diba.cat/web/consum/clausula-terra

Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
^