Notícies
Publicat el 6 de març de 2017
Clàusules Terra: els serveis públics de consum al teu costat

Clàusules TerraEl proper dia 15 de març de 2017 és el Dia Mundial del Consumidor, i per aquest motiu l'Assemblea General de la Xarxa Local de Consum, impulsada per la Diputació de Barcelona, de la que l’Ajuntament d’Arenys de Munt forma part, va proposar l'any 2011 organitzar de manera periòdica una campanya de comunicació conjunta de tots els ens locals que en formen part, per tal de commemorar el Dia Mundial del Consumidor amb un lema unitari, que enguany fa referència a les clàusules terra.

A finals de gener va entrar en vigor el RDL 1/2017, de mesures urgents de protecció de consumidors en matèria de clàusules terra. Aquesta norma estableix un sistema extrajudicial, limitat en el temps, voluntari i gratuït per al consumidor, per tal de facilitar el procediment de retorn dels imports cobrats indegudament per les entitats bancàries als seus clients.

Donat l'ampli abast dels casos que es poden presentar, la seva rellevància econòmica i l'especificitat de la matèria, així com l'alarma social que aquesta situació ha provocat, enguany el Dia Mundial del Consumidor 2017 versarà en una campanya comunicativa per presentar a la població les accions que han consensuat el conjunt de serveis públics de consum de la Xarxa Local de Consum, amb la col·laboració de les associacions de consumidors que conformen el seu Consell Assessor, per donar suport a les persones afectades. Aquesta campanya es veurà reforçada amb un seguit d'accions presencials en el territori.

Podeu consultar el calendari previst en aquest enllaç https://www.diba.cat/web/consum/activitats

Per a més informació sobre les clàusules terra, podeu accedir a  aquest enllaç https://www.diba.cat/web/consum/clausula-terra

Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
^