Notícies
Publicat el 28 de març de 2017
Arenys de Munt participa en el II Congrés de l'aigua a Catalunya
En el torn de debat, Josep Sànchez, va defensar el model de remunicipalització com una gran oportunitat de competir que tenen els ajuntaments en la gestió d´un bé públic de competència local

II Congrés de l'aiguaEn el marc del segon Congrés de l’aigua a Catalunya que va tenir lloc a Barcelona els dies 22 i 23 de març, Arenys de Munt, de la mà del president de GUSAM SA, va tenir l’oportunitat de participar en la taula rodona “Models de gestió dels serveis del cicle de l’aigua”.

En el debat es va confrontar diferents perspectives de la gestió integral de l’aigua; des el l’estricte visió tècnica i mercantil fins al model d’Arenys de Munt, que uneix la bona gestió amb criteris socials i d’estalvi.

El president de GUSAM, Josep Sànchez, va posar de manifest que la municipalització de la gestió integral de l’aigua és una oportunitat de l’administració pública de competir davant les empreses privades, que també es pot fer bona gestió des del sector públic; l’empresa municipal d’Arenys de Munt n’és un exemple. Aquesta competència d’un sector públic eficient enforteix la transparència i la democratització en la presa de decisió sobre la gestió dels serveis públics.

Sànchez va remarcar que no es pot obviar un debat que va més enllà de la gestió de l’aigua; cal reflexionar fins a quin punt és ètic la gestió amb criteris mercantils de béns públics d’interès general i essencials per a la vida. Celebra que els  ajuntaments  iniciïn processos de reflexió estratègica en relació a l’oportunitat de gestionar l’aigua de forma directe com a Arenys de Munt.

En aquesta taula van intervenir representants de les empreses que porten a terme la gestió de l’aigua de forma mixta, amb concessió i privada (Ematsa, Aigües de Vic i Prodaisa respectivament). El debat va estar moderat pel vicepresident de l’Associació Catalana d’Amics de l’Aigua.

 

Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
^