Notícies
Publicat el 3 d'abril de 2017
Cinc preguntes sobre el model de poble al multireferèndum del 7 de maig
Es preguntarà sobre el model de poble en relació a la riera, el pont, els aparcaments, l'escut de la vila i el futur de l'escola Sant Martí

MultireferendumAquesta setmana quedarà convocat formalment el multireferèndum d´Arenys de Munt amb la signatura del corresponent Decret d'alcaldia. Donant compliment a l'objectiu 07.7 del Pla d'Actuació Municipal 2015-2019 que concreta el compromís d´“Impulsar processos participatius per col·laborar en la definició del model de poble” el govern municipal ha acordat preguntar als arenyencs i arenyenques sobre la riera, el pont, els aparcaments, l'escut de la vila, i el futur de l'escola Sant Martí. La pregunta sobre la bandera espanyola reclamada des de bona part de l'oposició no s´inclourà en el Decret per la voluntat del govern municipal de focalitzar la consulta a la ciutadania en qüestions sobre Arenys de Munt.

Després de diverses reunions de la comissió pel multireferèndum, formada per un representant de cada partit polític i un representant del Consell del Poble, s'ha estat treballant amb assessorament legal extern per establir el procediment i per formular les preguntes. Per garantir la neutralitat de les preguntes aquesta comissió acordà que fossin redactades per l'assessor extern, qui ha formulat les propostes. Alguns grups de l'oposició ja han manifestat que discrepen amb la formulació de les preguntes i, per això, en la reunió de la comissió pel multireferèdum que se celebrarà demà s'intentarà arribar al major consens possible sobre la manera de formular les cinc preguntes pel multireferèndum del 7 de maig.

Un altre qüestió que el govern municipal intentarà consensuar en l´última reunió de la comissió pel multireferèdum serà el percentatge de participació necessari per a considerar vinculants els resultats. Per al govern municipal, la proposta seria el mateix percentatge que hi va haver en la consulta sobre la riera d'Arenys de Munt el setembre de 2006, i que va assolir una participació del 19%. Respecte a la decisió de què puguin votar tots els arenyencs i arenyenques a partir dels 16 anys, sobre la votació presencial de 9 a 20h a la Sala Municipal, sobre la campanya informativa i sobre altres aspectes organitzatius sí que hi ha hagut consens entre la totalitat de membres de la comissió pel multireferèndum que han assistit a les reunions.

Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
^