NotÝcies
Publicat el 5 de maig de 2017
Desencallats els serrells pendents de la canalitzaciˇ de la riera
La Generalitat avanšarÓ el finanšament per consolidar la llera de la riera i reparar el colĚlector per aquest any 2017

Visita del Conseller RullEn el Consell d'Urbanisme i de la Riera del passat 14 de marš es van explicar les gestions que el govern municipal estava duent a terme amb el Departament de Territori i Sostenibilitat relacionades amb el projecte inacabat de canalitzaciˇ de la riera, i s’exposÓ la problemÓtica d’estabilitzaciˇ de la llera i escullera en el tram de la riera entre els dos Arenys, i la problemÓtica del clavegueram. Aquestes gestions ja han donat el seu fruit i la Generalitat avanšarÓ el finanšament per consolidar la llera de la riera i assumirÓ el cost de reparar el colĚlector, en una inversiˇ milionÓria que es programarÓ per aquest any 2017.

Visita a la Bassa de lamninaciˇEl conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, acompanyat pel gerent de l’AgŔncia Catalana de l’Aigua, LluÝs Ridao, van visitar Arenys de Munt el passat 3 de maig per conŔixer de primera mÓ l’estat actual de la canalitzaciˇ de la riera. Les obres de cobriment de la riera, iniciades l’any 2006, formen part del Pla de Protecciˇ contra les Avingudes del Maresme, declarat d’interŔs general per l’Estat espanyol i executades pel Ministerio de Agricultura, Alimentaciˇn y Medio Ambiente. En aquesta obra l’ACA hi va intervenir en la redacciˇ del projecte i en la direcciˇ facultativa. Ni l’ACA ni l’ajuntament d’Arenys de Munt han recepcionat encara aquesta obra inacabada.

Quan es van executar les obres, el Ministerio va substituir l’antic colĚlector d’aigŘes residuals per un de nou, de mÚs resistŔncia. No obstant aix˛, degut a la manca d’estabilitat de la llera, el colĚlector va quedar en una situaciˇ de risc permanent que porta gairebÚ deu anys sense solucionar-se. Des de l’AgŔncia Catalana de l’Aigua i des d’anteriors govern municipals s’ha reclamat a l’Estat, en nombroses ocasions, l’execuciˇ d’obres complementaries. L’Estat espanyol mai ha donat resposta i el passat 3 de maig el conseller Josep Rull va anunciar a Arenys de Munt que “la Generalitat, a travÚs de l’ACA, avanšarÓ els diners per adequar la riera d’Arenys i no haver d’esperar eternament l’Estat, perquŔ la gent de la comarca no pot esperar” i va insistir que, “no obstant aix˛, continuarem reclamant a Madrid que pagui”.

L’AgŔncia Catalana de l’Aigua tambÚ es farÓ cÓrrec de la reparaciˇ del colĚlector en alta que travessa la llera de la riera i que en nombroses ocasions ha provocat vessaments per la manca d’estabilitat de la llera. Durant la visita, tambÚ es va visitar la bassa de laminaciˇ, en relaciˇ al projecte de transformar aquesta zona propera a la piscina municipal en una zona l˙dico-esportiva que el govern municipal tambÚ sobre la taula.

L’alcalde i regidor d’Urbanisme, Joan Rabasseda, va manifestar la seva satisfacciˇ per la voluntat d’entesa entre l’administraciˇ de la Generalitat i l’ajuntament d’Arenys de Munt, i va posar en valor la feina feta per governs anteriors per intentar que el Ministerio complÝs amb les seves obligacions. En el proper Consell d’Urbanisme i de la Riera, que es convocarÓ per a finals de maig, es donarÓ mÚs informaciˇ sobre el pla de treball per desencallar els “serrells” pendents de la canalitzaciˇ de la riera i el compliment de l’objectiu 30.6 del PAM2015-2019: “Reclamar a les administracions competents la finalitzaciˇ de la canalitzaciˇ de la riera”

Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
^