Notícies
Publicat el 5 de maig de 2017
Desencallats els serrells pendents de la canalització de la riera
La Generalitat avançarà el finançament per consolidar la llera de la riera i reparar el col·lector per aquest any 2017

Visita del Conseller RullEn el Consell d'Urbanisme i de la Riera del passat 14 de març es van explicar les gestions que el govern municipal estava duent a terme amb el Departament de Territori i Sostenibilitat relacionades amb el projecte inacabat de canalització de la riera, i s’exposà la problemàtica d’estabilització de la llera i escullera en el tram de la riera entre els dos Arenys, i la problemàtica del clavegueram. Aquestes gestions ja han donat el seu fruit i la Generalitat avançarà el finançament per consolidar la llera de la riera i assumirà el cost de reparar el col·lector, en una inversió milionària que es programarà per aquest any 2017.

Visita a la Bassa de lamninacióEl conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, acompanyat pel gerent de l’Agència Catalana de l’Aigua, Lluís Ridao, van visitar Arenys de Munt el passat 3 de maig per conèixer de primera mà l’estat actual de la canalització de la riera. Les obres de cobriment de la riera, iniciades l’any 2006, formen part del Pla de Protecció contra les Avingudes del Maresme, declarat d’interès general per l’Estat espanyol i executades pel Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente. En aquesta obra l’ACA hi va intervenir en la redacció del projecte i en la direcció facultativa. Ni l’ACA ni l’ajuntament d’Arenys de Munt han recepcionat encara aquesta obra inacabada.

Quan es van executar les obres, el Ministerio va substituir l’antic col·lector d’aigües residuals per un de nou, de més resistència. No obstant això, degut a la manca d’estabilitat de la llera, el col·lector va quedar en una situació de risc permanent que porta gairebé deu anys sense solucionar-se. Des de l’Agència Catalana de l’Aigua i des d’anteriors govern municipals s’ha reclamat a l’Estat, en nombroses ocasions, l’execució d’obres complementaries. L’Estat espanyol mai ha donat resposta i el passat 3 de maig el conseller Josep Rull va anunciar a Arenys de Munt que “la Generalitat, a través de l’ACA, avançarà els diners per adequar la riera d’Arenys i no haver d’esperar eternament l’Estat, perquè la gent de la comarca no pot esperar” i va insistir que, “no obstant això, continuarem reclamant a Madrid que pagui”.

L’Agència Catalana de l’Aigua també es farà càrrec de la reparació del col·lector en alta que travessa la llera de la riera i que en nombroses ocasions ha provocat vessaments per la manca d’estabilitat de la llera. Durant la visita, també es va visitar la bassa de laminació, en relació al projecte de transformar aquesta zona propera a la piscina municipal en una zona lúdico-esportiva que el govern municipal també sobre la taula.

L’alcalde i regidor d’Urbanisme, Joan Rabasseda, va manifestar la seva satisfacció per la voluntat d’entesa entre l’administració de la Generalitat i l’ajuntament d’Arenys de Munt, i va posar en valor la feina feta per governs anteriors per intentar que el Ministerio complís amb les seves obligacions. En el proper Consell d’Urbanisme i de la Riera, que es convocarà per a finals de maig, es donarà més informació sobre el pla de treball per desencallar els “serrells” pendents de la canalització de la riera i el compliment de l’objectiu 30.6 del PAM2015-2019: “Reclamar a les administracions competents la finalització de la canalització de la riera”

Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
^