Notícies
Publicat l'11 de maig de 2017
Arenys de Munt contra l'homofòbia i la transfòbia

Contra l'homofòbiaL'Assemblea General de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), el 17 de maig de 1990 va eliminar  l'homosexualitat de la llista de malalties mentals. En commemoració d'aquesta efemèride, cada any, el dia 17 de maig se celebra el Dia Internacional contra l'Homofòbia i la Transfòbia amb l'objectiu de sensibilitzar la societat contra la discriminació del col·lectiu LGBTI.

Actualment, si be ja no es considera a l'homosexualitat com una malaltia, la violència persisteix i s'ha transformat en una greu problemàtica en matèria de drets civils i, més en general, drets humans.

La violència contra la comunitat LGBTI també és una manifestació de la violència de gènere com a part d'un sistema hegemònic de masclisme i patriarcat. En aquest sentit, la lluita pels drets dels gais, lesbianes, bisexuals, trans, intersex i queer es vincula en l'actualitat al feminisme i la lluita contra la violència de gènere.

Arenys de Munt, vol estar present en aquesta jornada de sensibilització, reflexió i denúncia contra les agressions físiques, intel·lectuals i morals de les persones per raons de sexe.

Per aquest motiu, l'Associació  Donaviva, el Centre Moral, la Biblioteca, algunes persones particulars, Radio Arenys de Munt i, la regidoria d'Igualtat de Gènere han preparat els següents  actes de reivindicació/celebració:

  • Del 8 fins el 29 de maig  hi haurà un aparador a la Biblioteca amb la següent frase: “L’amor no entén de sexes, entén de persones”
  • Del 15 fins el 26 de maig Radio Arenys de Munt posarà cançons relacionades amb la temàtica a l’espai matinal “el cafè del matí”.
  • Al passadís del Centre Moral es col·locaran dos tòtems, un amb la programació i la bandera LGBTI i l’altra amb frases relacionades amb el tema.
  • Del 15 al 19 de maig hi haurà “banderoles” LGBTI a la riera.
  • A partir del dia 11 de maig es penjarà la bandera LGBTI al balcó de l'Ajuntament
  • El dia 18 de maig: a les 20 hores, a la Sala Corrioles del Centre Moral es presenta el microrelat “El davantal”.
  • A continuació debat temàtic i, lectura del microrelat: “Lluny”
  • Dia 27 de maig, l'associació “Donaviva”, d'11 a 12 hores farà un programa de radio que girarà sobre la mateixa temàtica de l’homofòbia.

Estem convençuts/es que entre tots podem  fer  la força necessària perquè aquest col·lectiu visqui i se senti integrat i acceptat en la normalitat.

Us hi esperem a totes i a tots.

Us convidem a utilitzar #ADMNohomofobia

Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

RSS DESTAQUEM

El proper 26 de maig de 2019 se celebraran les eleccions municipals a Arenys de Munt i arreu. Els ciutadans i ciutadanes que ho desitgin podran exercir els seus drets polítics i podran votar per elegir els seus representants al Ple municipal.

Les persones estrangeres ciutadanes de la Unió Europea han de manifestar la seva voluntat de votar fins al 30 de gener fent la gestió a l'Oficina d´Atenció de la Vila de l'ajuntament d'Arenys de Munt o per internet a https://sede.ine.gob.esLlegir +

^