Notícies
Publicat l'11 de maig de 2017
El govern d'Arenys de Munt assumeix el mandat democràtic dels 1.305 veïnes i veïns que van acudir a les urnes

Govern MunicipalAl Multireferèndum celebrat a Arenys de Munt el passat 7 de maig van exercir el dret a vot 1.305 veïns i veïnes sobre el cens de 7.311 electors majors de 16 anys, la qual cosa representa una participació del 17,85%, lleugerament per sota el 19% necessari per a què els resultats fossin vinculants. No obstant això, el govern municipal reunit aquesta tarda ha acordat escoltar l’opinió expressada pels arenyencs i arenyenques que van participar al Multireferèndum i accepta amb total normalitat democràtica els resultats sorgits de les urnes.

Així doncs, el govern d’Arenys de Munt assumeix el mandat democràtic de què la riera sigui d’ús exclusiu per a vianants els caps de setmana i dies festius, de mantenir el pont de la riera tal com està actualment, i d’oficialitzar l’escut d’Arenys de Munt amb la imatge de l’alzina. Per altra banda, el govern d’Arenys de Munt no ha pas d’iniciar gestions per a recuperar l’edifici de l’Escola Sant Martí per a usos de la població i demanar que es projecti una nova escola, ni ha d’impulsar la creació de places d’aparcament de pagament a prop de la riera.

Tal com s’ha fet públic en diversos debats i informacions, l’ús de la riera exclusivament per a vianants durant els caps de setmana i festius s’implementarà progressivament i cercant el màxim consens entre veïns i establiments comercials. El manteniment del pont, per altra banda, condicionarà que la urbanització superficial de la riera s’executi des del rial Bellsolell fins al número 71 de Riera i Penya, sense arribar a la cantonada del carrer de la Rasa tal com estava previst inicialment, perquè en el projecte executiu aprovat no contempla el manteniment del pont. I pel que fa a l’escut, es formalitzarà l’oficialització del projecte més votat.

Amb aquest Multireferèndum el govern municipal dóna compliment a l’objectiu 07.7 del Pla d’Actuació Municipal 2015-2019 “Impulsar processos participatius per col·laborar en la definició de model de poble” i a l’objectiu 11.3 “aprovar un nou escut municipal d’acord amb la normativa i havent-lo escollit per votació popular”. El 17,85% de participació, per altra banda, situa a la vila d’Arenys de Munt al capdavant dels municipis catalans amb més participació en consultes similars a la del Multireferèndum del 7 de maig.

Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

RSS DESTAQUEM

El proper 26 de maig de 2019 se celebraran les eleccions municipals a Arenys de Munt i arreu. Els ciutadans i ciutadanes que ho desitgin podran exercir els seus drets polítics i podran votar per elegir els seus representants al Ple municipal.

Les persones estrangeres ciutadanes de la Unió Europea han de manifestar la seva voluntat de votar fins al 30 de gener fent la gestió a l'Oficina d´Atenció de la Vila de l'ajuntament d'Arenys de Munt o per internet a https://sede.ine.gob.esLlegir +

^