Notícies
Publicat l'11 de maig de 2017
El govern d'Arenys de Munt assumeix el mandat democràtic dels 1.305 veïnes i veïns que van acudir a les urnes

Govern MunicipalAl Multireferèndum celebrat a Arenys de Munt el passat 7 de maig van exercir el dret a vot 1.305 veïns i veïnes sobre el cens de 7.311 electors majors de 16 anys, la qual cosa representa una participació del 17,85%, lleugerament per sota el 19% necessari per a què els resultats fossin vinculants. No obstant això, el govern municipal reunit aquesta tarda ha acordat escoltar l’opinió expressada pels arenyencs i arenyenques que van participar al Multireferèndum i accepta amb total normalitat democràtica els resultats sorgits de les urnes.

Així doncs, el govern d’Arenys de Munt assumeix el mandat democràtic de què la riera sigui d’ús exclusiu per a vianants els caps de setmana i dies festius, de mantenir el pont de la riera tal com està actualment, i d’oficialitzar l’escut d’Arenys de Munt amb la imatge de l’alzina. Per altra banda, el govern d’Arenys de Munt no ha pas d’iniciar gestions per a recuperar l’edifici de l’Escola Sant Martí per a usos de la població i demanar que es projecti una nova escola, ni ha d’impulsar la creació de places d’aparcament de pagament a prop de la riera.

Tal com s’ha fet públic en diversos debats i informacions, l’ús de la riera exclusivament per a vianants durant els caps de setmana i festius s’implementarà progressivament i cercant el màxim consens entre veïns i establiments comercials. El manteniment del pont, per altra banda, condicionarà que la urbanització superficial de la riera s’executi des del rial Bellsolell fins al número 71 de Riera i Penya, sense arribar a la cantonada del carrer de la Rasa tal com estava previst inicialment, perquè en el projecte executiu aprovat no contempla el manteniment del pont. I pel que fa a l’escut, es formalitzarà l’oficialització del projecte més votat.

Amb aquest Multireferèndum el govern municipal dóna compliment a l’objectiu 07.7 del Pla d’Actuació Municipal 2015-2019 “Impulsar processos participatius per col·laborar en la definició de model de poble” i a l’objectiu 11.3 “aprovar un nou escut municipal d’acord amb la normativa i havent-lo escollit per votació popular”. El 17,85% de participació, per altra banda, situa a la vila d’Arenys de Munt al capdavant dels municipis catalans amb més participació en consultes similars a la del Multireferèndum del 7 de maig.

Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
^