Notícies
Publicat el 24 de maig de 2017
L'ajuntament d´Arenys de Munt, un dels més eficients de la demarcació de Barcelona
El pressupost municipal en despeses corrents és inferior a la mitjana en 1.176.064 euros, mentre que les les despeses de personal estan per sota en 485.060 euros  respecte la mitjana

Deute viu de l'ajuntament d'Arenys de MuntL’informe elaborat per l’Oficina de Projectes Transversals i de Suport a la Gestió de la Diputació de Barcelona -en el que compara aspectes de governança, pressupost i personal dels 20 municipis de Barcelona que tenen entre 8.000 i 10.000 habitants- conclou que l’ajuntament d’Arenys de Munt és dels més eficients, és a dir, que presta serveis amb un cost per sota de la mitjana tant en despesa de personal com en despesa de béns i serveis

En aquest estudi comparatiu s’han tingut en compte el pressupost i la relació de llocs de treball tant dels ajuntaments com de les empreses municipals, per tal de ser més objectiu amb les conclusions. Arenys de Munt té un pressupost inferior a la mitjana en despeses generals de 754.558 euros i, en despeses corrents, inferior en 1.176.064 euros. Les despeses de personal de l'ajuntament d’Arenys de Munt estan per sota de la mitjana en 485.060 euros, i les despeses en béns i serveis, també estan per sota de la mitjana en 631.449 euros.  En el rànquing dels 20 ajuntaments estudiats, Arenys de Munt està en la posició 16 en despeses de personal i en la posició 12 en despeses de béns i serveis.

L’eficiència de l’ajuntament d’Arenys de Munt també es posa de manifest comparant el pressupost anual general per habitant (1.080 euros per habitant), que és 61,2 euros inferior a la mitjana, la despesa corrent per habitant (822 euros per habitant), que és 113 euros inferior a la mitjana i, en canvi, la inversió per habitant és 57,4 euros per habitant superior a la mitjana.

Pel que fa al deute viu, Arenys de Munt ocupa la posició 12 en el rànquing dels 20 ajuntaments entre 8.000 i 10.000 habitants, a un deute de 325 euros per habitant. L’any 2013, quan va començar a liderar la regidoria d’Economia Josep Sànchez, el deute viu era de 420 euros per habitant.

Per l’alcalde d’Arenys de Munt, Joan Rabasseda, aquest estudi finançat per la Gerència de Serveis d’Assistència al Govern Local de la Diputació de Barcelona “evidencia que, tot i treballar amb recursos limitats i amb una pressió fiscal baixa sobre els arenyencs, l’ajuntament presenta un elevat índex d’eficiència i demostra el bon resultat de les mesures implementades en la governança des del 2013, malgrat que les fites assolides estan recaient en l’esforç personal del col·lectiu de treballadors i treballadores, i en el govern municipal”.

Per la seva banda, el regidor d’Economia i Coordinació, Josep Sànchez, ha manifestat que “el fals debat sobre el presumpte sobrecost en despesa de personal o en despesa dels serveis que es presten a l’ajuntament d’Arenys de Munt queda tancat amb aquest informe”.


Les conclusions de l'estudi comparatiu dels 20 ajuntaments de Barcelona del mateix tram de població que Arenys de Munt es pot consultar en el document adjunt.

Informe sobre el grau d'eficiència de l'ajuntament d'Arenys de Munt - Gestió estratègica de la plantilla de personal

Informe sobre el grau d'eficiència de l'ajuntament d'Arenys de Munt - Gestió estratègica de la plantilla de personal

Fitxer: 2017_05_Conclusions_Informe_gestiA__estratA_gica_de_plantilla_ajuntament_d_Arenys_de_Munt_2017.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 20
Mida: 6,28 MB

Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
^