Notícies
Publicat el 21 de juny de 2017
Definit com seran els 71 escocells de la riera en els trams Francesc Macià i Eixample

Consell d'Urbanisme 13-06-2017En el Consell d'Urbanisme i de la Riera celebrat el passat 13 de juny de 2017 el regidor d'Espai Públic, Àngel Castillo, va presentar les actuacions realitzades des de l'anterior Consell com, per exemple, la pista municipal, el passeig de Can Jalpí, l'àrea d'emergència del Torrent d'en Puig i l'enllumenat als jardins de Can Borrell, i va exposar les actuacions planificades a curt termini, com la millora de la zona de jocs del parc de Can Jalpí.

El projecte d'arranjament dels escocells de la riera en els trams Francesc Macià i Eixample es va acabar de concretar en aquest Consell. En el procés participatiu dut a terme el desembre de 2016 i el gener de 2017 els 162 arenyencs i arenyenques que hi van participar van prioritzar, per aquest ordre, les propostes de “terrassa pública”, “aparcament”, “jardinet urbà” i “espai cocou”. A partir d'aquestes prioritats des de la regidoria d'Urbanisme s'ha elaborat el projecte que té en compte les particularitats de la riera, ja que no és possible, per exemple, la transformació dels escocells en “terrassa pública” o en “aparcaments” a tot arreu. Dels 71 escocells a arranjar, només 1 es transformarà en “espai cocou”, la proposta menys votada en el procés participatiu, i els 23 membres del Consell que van participar en la segona votació van decidir que aquest “espai cocou” estigués situat a l'Eixample a la banda de Can Globus. També es va decidir que en el tram de riera entre el rial Bellsolell i l'ajuntament dos escocells es transformin en “terrassa pública”, i que l'espai de davant de la casa consistorial es modifiqui canviant la zona d'aparcament de motos i donant una major amplitud a l'espai. Pel que fa als aparcaments, la nova urbanització dels escocells deixarà un balanç net de 5 noves places d'aparcament al llarg de tot el tram de riera urbanitzada.

També s'informà de què durant el període d'exposició pública del Pla Especial i Catàleg del Patrimoni Històric, Arquitectònic i Ambiental, que inclou  299 elements catalogats, s'han registrat un total de 34 al·legacions i s'han atès les visites de 51 veïns. D'acord amb l'ordre del dia del Consell, també es van tractar temes relacionats amb la canalització de la riera i el projecte d'urbanització superficial de la riera entre el rial Bellsolell i fins abans del pont. L'alcalde i regidor d'Urbanisme, Joan Rabasseda, va explicar que l'empresa adjudicatària de l'obra d'urbanització superficial és Constructora de Calaf SA, per un import de licitació de 1.349.644 €, i va informar de les millores aportades i de què el termini d'execució de l'obra serà de 31 setmanes. La documentació presentada en el Consell d'Urbanisme i de la Riera del passat 13 de juny es pot consultar clicant aquí


Presentació del Consell d'Urbanisme 13-6-2017

Presentació del Consell d'Urbanisme 13-6-2017

Fitxer: PRESENTACIO_CONSELL_URBANISME_13_06_17.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 38
Mida: 4,6 MB

Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
^