Notícies
Publicat el 18 de setembre de 2017
L'alcalde d'Arenys de Munt agraeix les mostres de suport de veïnes i veïns, entitats i associacions, i partits polítics

2017-09-16 Alcaldes a plaça Sant JaumeA pocs dies del referèndum de l'1 d'octubre, el govern i la fiscalia de l'Estat espanyol han iniciat també una persecució als més de set-cents alcaldes i alcaldesses que, d'acord amb la petició del president del govern de la Generalitat, han signat el decret per al ple suport al referèndum.

L'alcalde d'Arenys de Munt, Joan Rabasseda, el passat 7 de setembre va signar electrònicament el decret 210/2017 per complir les previsions que es concreten a la Llei del Referèndum per l’autodeterminació de Catalunya que havia aprovat el Parlament el dia anterior, ha rebut els advertiments de l’Estat espanyol, serà cridat a declarar a Fiscalia i, en aquest context, agraeix públicament les mostres de suport que li han fet arribar nombrosos arenyencs, entitats i associacions de la vila, i representants locals del PDeCAT i la CUP. A l’acte a la plaça de Sant Jaume de Barcelona del passat 16 de setembre Rabasseda també va ser-hi acompanyat de membres de l’ANC d’Arenys de Munt i de diversos veïns i veïnes.

Joan Rabasseda amb Carles PuigdemontA l’acta de constitució de l’actual ajuntament, en la sessió del 3 de juliol de 2015, ja hi consta que l’alcalde pren possessió restant a disposició del Govern de la Generalitat “per exercir l’autodeterminació del nostre poble i proclamar, juntament amb totes les institucions, l’Estat català, lliure i sobirà”, una fórmula de promesa del càrrec que amb lleugeres variacions van utilitzar 11 dels 13 regidors i regidores del consistori arenyenc. El compromís de Joan Rabasseda amb la construcció de la República Catalana ve de lluny, com a electe, com a alcalde, com a secretari de l’AMI i com a alt càrrec del govern de Carles Puigdemont. El passat 21 d’abril Rabasseda va ser un del centenar d’alts càrrecs que van signar al Palau de la Generalitat el manifest en el qual es comprometien a convocar, organitzar i celebrar el referèndum. Aquests dies, a través del DIPLOCAT, la diplomàcia catalana, l’AMI i l’ANC, l’alcalde d’Arenys de Munt està essent interlocutor de mitjans de comunicació d’Alemanya, Portugal, Itàlia, França, Rússia, Uruguai, Argentina, Xile, Brasil, etc., i també ho ha estat del Premi Nobel de la Pau 2015, l’activista tunisià Ahmed Galai, que va participar en la manifestació del passat 11 de setembre. En totes les entrevistes Rabasseda intenta respondre des de l’objectivitat, el rigor, el convenciment, el compromís i la il·lusió d’estar en aquesta cruïlla històrica per a Catalunya. I en paraules de l’alcalde: “el suport, l’escalf i la força de la gent d’Arenys de Munt ens ajuda, en aquestes setmanes d’alta intensitat política, a continuar essent coherents amb el que fa molts anys que defensem. Moltes gràcies!”.

Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
^