NotÝcies
Publicat el 23 d'octubre de 2017
Canvi de l'atenciˇ ambulat˛ria de salut mental d'adults i infantojuvenil

EstÓ previst que el proper dia 1 de novembre l’atenciˇ ambulat˛ria de salut mental d’Arenys de Munt i Arenys de Mar passi a oferir-se des dels serveis de salut mental de l’Hospital de Matarˇ. El traspÓs de pacients entre els serveis es farÓ de forma progressiva i coordinada, i es respectarÓ la decisiˇ d’aquells pacients que prefereixin continuar sent atesos als centres de Calella.

Aquest canvi permetrÓ oferir una cartera de serveis homogŔnia per a tots els ciutadans  basada en criteris d’equitat i eficiŔncia, facilitarÓ la continu´tat assistencial i la coordinaciˇ entre els serveis sanitaris, i tambÚ millorarÓ l’accessibilitat dels ciutadans als recursos sanitaris.

L’└rea BÓsica de Salut (ABS) d’Arenys de Mar, que comprŔn els municipis d’Arenys de Mar i Arenys de Munt, pertany al Sector Sanitari BarcelonŔs Nord i Maresme de la Regiˇ SanitÓria Barcelona, i tÚ una poblaciˇ de 23.555 ciutadans, segons el Registre central de persones assegurades de 2017.

Actualment l’atenciˇ sanitÓria dels ciutadans d’aquestes poblacions es dona a l’Hospital de Matarˇ pel que fa a totes les lÝnies assistencials, excepte per a l’atenciˇ ambulat˛ria de salut mental d’adults i infantojuvenil que es presta a Calella al Centre de Salut Mental d’Adults (CSMA) i al Centre de Salut Mental Infantojuvenil (CSMIJ).

El Departament de Salut ha prioritzat aquest any la millora de l’atenciˇ als problemes de salut mental i, per aquest motiu, s’han incrementat els recursos econ˛mics per tal de donar resposta a les necessitats creixents de la poblaciˇ, a fi de millorar l’atenciˇ amb una perspectiva mÚs comunitÓria, i tambÚ d’implementar una cartera de serveis a tot el territori amb un model d’atenciˇ mÚs equitatiu. ╔s per aix˛ que es farÓ aquest canvi.

Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
^