Notícies
Publicat el 23 d'octubre de 2017
Canvi de l'atenció ambulatòria de salut mental d'adults i infantojuvenil

Està previst que el proper dia 1 de novembre l’atenció ambulatòria de salut mental d’Arenys de Munt i Arenys de Mar passi a oferir-se des dels serveis de salut mental de l’Hospital de Mataró. El traspàs de pacients entre els serveis es farà de forma progressiva i coordinada, i es respectarà la decisió d’aquells pacients que prefereixin continuar sent atesos als centres de Calella.

Aquest canvi permetrà oferir una cartera de serveis homogènia per a tots els ciutadans  basada en criteris d’equitat i eficiència, facilitarà la continuïtat assistencial i la coordinació entre els serveis sanitaris, i també millorarà l’accessibilitat dels ciutadans als recursos sanitaris.

L’Àrea Bàsica de Salut (ABS) d’Arenys de Mar, que comprèn els municipis d’Arenys de Mar i Arenys de Munt, pertany al Sector Sanitari Barcelonès Nord i Maresme de la Regió Sanitària Barcelona, i té una població de 23.555 ciutadans, segons el Registre central de persones assegurades de 2017.

Actualment l’atenció sanitària dels ciutadans d’aquestes poblacions es dona a l’Hospital de Mataró pel que fa a totes les línies assistencials, excepte per a l’atenció ambulatòria de salut mental d’adults i infantojuvenil que es presta a Calella al Centre de Salut Mental d’Adults (CSMA) i al Centre de Salut Mental Infantojuvenil (CSMIJ).

El Departament de Salut ha prioritzat aquest any la millora de l’atenció als problemes de salut mental i, per aquest motiu, s’han incrementat els recursos econòmics per tal de donar resposta a les necessitats creixents de la població, a fi de millorar l’atenció amb una perspectiva més comunitària, i també d’implementar una cartera de serveis a tot el territori amb un model d’atenció més equitatiu. És per això que es farà aquest canvi.

Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
^