Ajuntament d'Arenys de Munt
Publicat el 2 de novembre de 2017

Poda d'arbres RieraD'acord amb el que s’estableix en el Pla de Poda 2015-2019, s’han iniciat els treballs de poda dels plÓtans de la Riera. El document recull la prÓctica totalitat dels arbres viaris del municipi i planifica dues actuacions de poda anuals.

La poda dels plÓtans s’ha comenšat al tram des del pont de la Riera a l’Ajuntament (rambles Sant MartÝ i Francesc MaciÓ), per fer la poda abans de la Festa Major i evitar problemes amb aquesta. En aquesta primera etapa es podaran els plÓtans de les rambles Sant MartÝ, Francesc MaciÓ, Eixample i Riera i Penya. TambÚ es podaran els plÓtans de les places de l’EsglÚsia i Catalunya, i finalment es farÓ una petita actuaciˇ sobre els plÓtans de la carretera comarcal enfront del passeig Can Victoriano.

L'objectiu principal de l’actuaciˇ Ús evitar que el creixement natural dels arbres impedeixi el pas de vehicles, entorpeixi el pas de vianants o causi problemes als edificis propers. En els arbres mÚs joves el que es pretÚn Ús donar-los la forma caracterÝstica dels plÓtans de la Riera perquŔ el seu futur creixement no provoqui problemes amb edificis propers i s’integrin en el conjunt paisatgÝstic. L’actuaciˇ tambÚ busca augmentar la visibilitat de les senyalitzacions de trÓnsit i permetre el pas de la llum dels fanals. La tŔcnica emprada cerca reforšar la salut dels arbres per prevenir-los de plagues i malalties.