NotÝcies
Publicat el 23 de novembre de 2017
Festa de Santa CecÝlia a Torrentb˛ i portes obertes a la finca de Can Comulada

Portes obertes a Can Comulada - 1Enguany l’Ofici solemne en honor a Santa CecÝlia, patrona de Torrentb˛, ha tingut lloc el 22 de novembre a la parr˛quia de Torrentb˛, oficiada pel nou rector d’Arenys de Munt, mossŔn Joan Soler, qui va aprofitar la celebraciˇ per presentar-se al ve´nat que omplia l’ermita de gom a gom.

Portes obertes a Can Comulada - 2Mantenint la tradiciˇ de la Festa de Torrentb˛, desprÚs de l’Ofici hi va haver l’aperitiu popular, amb una novetat destacable: es va dur a terme a la finca de Can Comulada, al costat de l’ermita, en el marc de jornada de portes obertes a Can Comulada i de la presentaciˇ de l’acord entre l’Ajuntament d’Arenys de Munt i la Diputaciˇ de Barcelona. L’alcalde d’Arenys de Munt, Joan Rabasseda, va explicar que feia mÚs d’un any que havien comenšat a treballar el conveni amb la Diputaciˇ de Barcelona per tal que cedÝs la finca al poble d’Arenys de Munt, i va posar en valor la voluntat de servei a la ciutadania de les dues institucions tambÚ en aquest projecte. El govern d’Arenys de Munt, un cop enllestida aquesta cessiˇ de la finca de Can Comulada per als propers 25 anys, planteja un sistema de gestiˇ p˙blico-privada que  permeti finanšar les reformes necessÓries i donar-li un ˙s polivalent per potenciar activitats culturals, l˙dico-esportives, formatives, de promociˇ econ˛mica i de celebraciˇ d’esdeveniments, sempre en el marc de la responsabilitat social.

Portes obertes a Can Comulada - 3Per part de la Diputaciˇ de Barcelona, el diputat delegat d’Hisenda, Recursos Humans, Processos i Societat de la Informaciˇ, Joan Carles Garcia Ca˝izares, va subratllar la importÓncia de retornar  l’˙s  del  conjunt  de  la  finca  i instalĚlacions a la ciutadania desprÚs de 30 anys d’inactivitat, i tambÚ la importÓncia de preservar el patrimoni arquitect˛nic, artÝstic, ambiental i paisatgÝstic que representa la finca de Can Comulada; va posar en valor la bona entesa entre la Diputaciˇ i l’Ajuntament i va reflexionar breument sobre el fet que aquest projecte tambÚ representa una bona iniciativa per dinamitzar el ve´nat de Torrentb˛. DesprÚs dels parlaments oficials, tots els assistents que ho van voler van poder passejar pels jardins de la finca.

Portes obertes a Can Comulada - 4La casa de Can Comulada va ser constru´da sobre les restes d’una antiga masia coneguda com Ca l’Alsina, i en el disseny de la seva  edificaciˇ hi va intervenir amb tota probabilitat l’arquitecte Puig i Cadafalch. S’utilitzava com a casa d’estiueig de la famÝlia Comulada a principis del segle XX, i posteriorment va ser una casa de col˛nies per als nens de les Llars Mundet. Amb aquest acord entre l’Ajuntament d’Arenys de Munt i la Diputaciˇ de Barcelona, el govern municipal assoleix l’objectiu 29.10 del Pla d’Actuaciˇ Municipal 2015-2019: “Aconseguir la titularitat municipal de la finca de Can Comulada, a Torrentb˛, per a destinar-la a espai polivalent”.

Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
^