Notícies
Publicat el 23 de novembre de 2017
Festa de Santa Cecília a Torrentbò i portes obertes a la finca de Can Comulada

Portes obertes a Can Comulada - 1Enguany l’Ofici solemne en honor a Santa Cecília, patrona de Torrentbò, ha tingut lloc el 22 de novembre a la parròquia de Torrentbò, oficiada pel nou rector d’Arenys de Munt, mossèn Joan Soler, qui va aprofitar la celebració per presentar-se al veïnat que omplia l’ermita de gom a gom.

Portes obertes a Can Comulada - 2Mantenint la tradició de la Festa de Torrentbò, després de l’Ofici hi va haver l’aperitiu popular, amb una novetat destacable: es va dur a terme a la finca de Can Comulada, al costat de l’ermita, en el marc de jornada de portes obertes a Can Comulada i de la presentació de l’acord entre l’Ajuntament d’Arenys de Munt i la Diputació de Barcelona. L’alcalde d’Arenys de Munt, Joan Rabasseda, va explicar que feia més d’un any que havien començat a treballar el conveni amb la Diputació de Barcelona per tal que cedís la finca al poble d’Arenys de Munt, i va posar en valor la voluntat de servei a la ciutadania de les dues institucions també en aquest projecte. El govern d’Arenys de Munt, un cop enllestida aquesta cessió de la finca de Can Comulada per als propers 25 anys, planteja un sistema de gestió público-privada que  permeti finançar les reformes necessàries i donar-li un ús polivalent per potenciar activitats culturals, lúdico-esportives, formatives, de promoció econòmica i de celebració d’esdeveniments, sempre en el marc de la responsabilitat social.

Portes obertes a Can Comulada - 3Per part de la Diputació de Barcelona, el diputat delegat d’Hisenda, Recursos Humans, Processos i Societat de la Informació, Joan Carles Garcia Cañizares, va subratllar la importància de retornar  l’ús  del  conjunt  de  la  finca  i instal·lacions a la ciutadania després de 30 anys d’inactivitat, i també la importància de preservar el patrimoni arquitectònic, artístic, ambiental i paisatgístic que representa la finca de Can Comulada; va posar en valor la bona entesa entre la Diputació i l’Ajuntament i va reflexionar breument sobre el fet que aquest projecte també representa una bona iniciativa per dinamitzar el veïnat de Torrentbò. Després dels parlaments oficials, tots els assistents que ho van voler van poder passejar pels jardins de la finca.

Portes obertes a Can Comulada - 4La casa de Can Comulada va ser construïda sobre les restes d’una antiga masia coneguda com Ca l’Alsina, i en el disseny de la seva  edificació hi va intervenir amb tota probabilitat l’arquitecte Puig i Cadafalch. S’utilitzava com a casa d’estiueig de la família Comulada a principis del segle XX, i posteriorment va ser una casa de colònies per als nens de les Llars Mundet. Amb aquest acord entre l’Ajuntament d’Arenys de Munt i la Diputació de Barcelona, el govern municipal assoleix l’objectiu 29.10 del Pla d’Actuació Municipal 2015-2019: “Aconseguir la titularitat municipal de la finca de Can Comulada, a Torrentbò, per a destinar-la a espai polivalent”.

Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
^