Notícies
Publicat el 29 de novembre de 2017
La urbanització de la Riera d'Arenys de Munt, guardonada a la 5a Mostra d'Arquitectura del Maresme

5a Mostra d´Arquitectura del Maresme - 1La urbanització superficial de la Riera d’Arenys de Munt, projecte de l’arquitecte Xavier Llistosella, va obtenir una menció en la modalitat d’intervencions paisatgístiques i ordenació d’espais urbans a la 5a Mostra d’Arquitectura del Maresme, organitzada pel Col·legi d’Arquitectes i l’Ajuntament de Mataró.

El passat 11 de novembre va tenir lloc a Mataró la presentació del veredicte de la 5a Mostra d’Arquitectura del Maresme, la 14a edició dels Premis Puig i Cadafalch i el 2n Premi Puig i Cadafalch del Maresme. L’acte, que es va celebrar a la Casa Coll i Regàs, va ser presidit per l’alcalde de Mataró, David Bote, acompanyat per la regidora d’Urbanisme, Núria Moreno, i el degà del COAC, Lluís Comerón.

5a Mostra d´Arquitectura del Maresme - 2El jurat, format per Enric Serra, Elisabet Capdeferro, Montserrat de Torres, Enric Castelló i Núria Sauleda, valorava textualment: “la intel·ligència en la que es llegeix la singular situació de la Riera d’Arenys de Munt: la seva condició geogràfica, la preservació dels plàtans magnífics que li atorguen identitat i amb una secció que allunya les aigües de les vores i les recondueix al centre del passeig, resol un problema de ciutat de forma excel·lent. Cal no oblidar la sensible selecció del cromatisme dels diferents materials. Certament, cada riera és un món, i la d’Arenys de Munt ha sofert una necessària metamorfosi sense pèrdua de la seva identitat.

La menció obtinguda també destaca els diferents actors que han participat en el projecte: l’arquitecte tècnic Oriol Mora, l’empresa constructora CALAF i l’Ajuntament d’Arenys de Munt, com a promotor.

Els treballs participants a la 14a edició dels Premis Puig i Cadafalch, el 2n Premi Puig i Cadafalch del Maresme i la 5a Mostra d’Arquitectura del Maresme es poden veure a l’exposició al Centre d’Art del Museu de Mataró Ca l’Arenas (carrer d’Argentona, 64) fins al 10 de desembre. La mostra es pot visitar els divendres de 17 a 20 h, els dissabtes d’11 a 14 h i de 17 a 20 h, i els diumenges d’11 a 14 h.

Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
^