Notícies
Publicat el 19 de desembre de 2017
Arenys de Munt als principals mitjans de comunicació internacionals quan parlen de la independència de Catalunya

IMG_20171001_015308Des del passat 11 de Setembre, la vila d’Arenys de Munt ha tingut una presència continuada als mitjans de comunicació internacionals que han fet el seguiment del procés d’independència de Catalunya. A la darrera Diada Nacional, declaracions de l’alcalde d’Arenys de Munt, Joan Rabasseda, van ser publicades al diari Clarín i l’emissora Radio Nacional Argentina, a O Globo del Brasil, La Tercera i Radio BioBio de Xile, i La Diaria d’Uruguai, entre altres.

IMG_20171001_015231La notícia sobre la declaració de l’alcalde d’Arenys de Munt a la Fiscalia de Mataró en relació a la cessió de locals municipals per al referèndum de l’1 d’octubre va ser recollida a nombrosos mitjans de comunicació internacionals i va ser notícia de portada al The New York Times del passat 29 de setembre, diari que va dedicar al tema un ampli reportatge. En relació a l’organització i celebració del referèndum d’independència del passat 1 d’octubre Arenys de Munt, ha estat notícia, entre altres, a The Asahi Shimbun del Japó, a Index.hu d’Hongria, al Corriere della Sera i a la revista Panorama d’Itàlia, a la Ràdio Nacional de Dinamarca, a la Novaïa Gazeta de Moscou, a la ràdio pública ARD i el diari Süddeuche Zeitung d’Alemanya, al diari Ouest France de França, i a les cadenes de televisió TV1 Russia (amb un reportatge de més d’11 minuts que es pot veure a partir del minut 32 d'aquest enllaç), a TV Sky News del Regne Unit, a la cadena europea Arte, a la cadena àrab amb seu al Líban TV Alaraby (a partir del minut 27:30 d'aquest enllaç) i altres.

IMG_20171218_233938Una de les moltes anècdotes del procés és que la segona imatge d’una urna de l’1 d’octubre que es va fer pública, després de la presentació oficial de les urnes per part del Govern de la Generalitat, va ser de la Sala Municipal d’Arenys de Munt. El 30 de setembre a la nit la publicava el corresponsal del The New York Times, i aquesta imatge va ser reproduïda per nombrosos mitjans de comunicació i usuaris de les xarxes socials.

A l’anada a Brusel·les del passat 7 de desembre a la manifestació “WakeUpEurope!” per demanar democràcia per a Catalunya i la llibertat dels presos polítics, Arenys de Munt també ha estat notícia a Le Monde, a France 5 TV, a Radio Popolare de Milà i a The Guardian. I en relació a la jornada electoral del 21 de desembre, l’alcalde d’Arenys de Munt ja ha concertat entrevistes amb el Corriere della Sera d’Itàlia, la RTV d’Eslovàquia i el principal diari de Noruega NV.

Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
^