Portada Ě Cultura i Festes Ě Cultura i Festes. Qui som?
Cultura i Festes. Qui som?

L'Órea de Cultura i Festes depŔn de la Regidoria de Cultura i Festes. Dirigeix les seves actuacions cap a diversos Ómbits:

La NeulaPel que fa al teixit social, mantÚ una estreta relaciˇ amb les entitats culturals que donen vida a la poblaciˇ. Aix˛ vol dir que atorga subvencions a la majoria d'aquestes associacions, coordina algunes de les activitats que programen, facilita la utilitzaciˇ d'espais o locals municipals per a reunions o per a la realitzaciˇ d'actes, etc.

Aquesta simbiosi entre la regidoria i les entitats locals es fa palesa en el Consell Municipal de Cultura, que des de la seva creaciˇ l'any 1996 ha anat mantenint peri˛dicament reunions per tractar diversos temes relacionats amb el mˇn cultural a Arenys de Munt. Actualment formen part del Consell representants d'entitats culturals, membres de partits polÝtics i particulars que han mostrat el seu interŔs. Des d'aquÝ es convida tothom qui se senti identificat o motivat pels temes culturals a formar-ne part.


En l'Ómbit de la programaciˇ, Arenys de Munt Ús una poblaciˇ molt activa; a mÚs, trobem activitats que conviden al gaudi:

Concursos

  • Mostra LiterÓria.- concurs literari per a residents a Arenys de Munt, estructurat en diferents categories segons les edats, i segons la modalitat de prosa o poesia. Es convoca el mes de febrer i se n'atorguen els premis pels volts de Sant Jordi. Les obres guanyadores es presenten a la Mostra LiterÓria del Maresme i s'editen l┤any segŘent.
  • Premi d'Investigaciˇ Brenda Hudson Perramon.- Es valora la investigaciˇ sobre fets passats que conformen la hist˛ria d'Arenys de Munt, la seva gent, els costums...
  • Concurs FotogrÓfic.- Amb la colĚlaboraciˇ del Grup FotogrÓfic Arenys de Munt, es convoca el mes de setembre, i se'n donen els premis durant la Festa Major. Hi ha diverses modalitats (blanc i negre, color, digital, etc.)


Actes diversos

Arenys de Munt Ús una vila plena d'activitat: la regidoria de Cultura participa activament de les jornades organitzades per les entitats locals, entre les quals destaquen:

  • Trobada de Puntaires: es fa cada 24 de juny a la tarda, a la plaša de l'EsglÚsia, i Ús organitzada per l'Associaciˇ de Puntaires d'Arenys de Munt.
  • Dia Internacional de la M˙sica: el 21 de juny s'uneixen totes les persones, grups, escoles i particulars que volen dedicar una peša musical a aquest dia, en una vetllada que es fa al vespre, a Can Borrell.
  • Cicle de M˙sica MediterrÓnia Castell JalpÝ: es celebren dos concerts als mesos d'agost i setembre.
  • Simposi sobre la Descoberta Catalana d'AmŔrica: cada any, un dia del mes de novembre, se celebra aquest simposi en el qual s'exposen els ˙ltims descobriments sobre la catalanitat de Crist˛for Colom i el descobriment d'AmŔrica. ╔s un acte organitzat per la Fundaciˇ Nova Hist˛ria.
  • Pessebre Monumental: anualment, l'Associaciˇ de Pessebristes elabora el Pessebre d'Arenys de Munt, que des de l'any 2006 torna a estar ubicat a l'exterior, al costat de l'EsglÚsia. S'inaugura el dia 24 de desembre i es pot visitar fins a la primera setmana del mes de gener.


Ediciˇ de llibres

Anualment, la regidoria de Cultura inverteix part dels seus recursos a l'ediciˇ de diferents llibres:

  • Mostra LiterÓria: recull dels treballs premiats al concurs literari de l'any anterior.
  • Simposi sobre la Descoberta Catalana d'AmŔrica.
^