Portada · L'Ajuntament · L'Alcalde
L'Alcalde

Joan Rabasseda i FerrerJOAN RABASSEDA i FERRER, ALCALDE D'ARENYS DE MUNT

(2013-2015 i de 2015 a l'actualitat)

Benvingudes i benvinguts al web institucional de l'Ajuntament i, és clar, a la vila d'Arenys de Munt!  

Més enllà d'aquesta salutació us convido a llegir, a tafanejar i a gaudir del conjunt de continguts d´aquest web, un passeig virtual per la geografia, la història, les festes i tradicions, el patrimoni, etc. Textos, imatges, documents d'àudio i vídeos per informar del què és Arenys de Munt i del nostre dia a dia. També per apropar-vos l´administració municipal amb el ferm compromís del consistori amb la transparència i la voluntat d'escoltar-vos.

Més enllà d´informar-vos dels serveis que presta l'Ajuntament, de l´agenda d´activitats, de les notícies directament relacionades amb la nostra vila, aquí hi trobareu la petita història local que també anem bastint dia a dia tots els qui gaudim el viure arenyenc.

L'Arenys de Munt de l'època en què Manolo Hugué i Santiago Russiñol hi arribaven en tartana des de l'estació de tren comptava amb poc més de tres mil habitants, i no vam passar dels cinc mil fins a mitjans del anys noranta, amb l'arribada de l'autopista del Maresme. Des d'aleshores no hem parat de créixer i, avui, amb més de vuit mil cinc-cents habitants, la nostra vila manté l'activitat associativa i esportiva, estima la cultura, conserva la tradició i es transforma, lluita i treballa, innova, viu.

Seria molt llarg fer un llistat de tot el que fa bategar el poble al voltant de la riera de Sobirans. Veniu! #somdemunt!

La primera consulta per la independència de Catalunya, el setembre de 2009, és el fet de la història recent d'Arenys de Munt que ha tingut més transcendència política i mediàtica. Gent d'arreu associa el nom de la nostra vila amb aquest esdeveniment, fruit de la ferma implicació de la societat civil arenyenca i de la unitat política. Però tant en el passeig virtual com visitant-nos, podreu comprovar que Arenys de Munt té multitud de facetes que us poden interessar i de les que podreu gaudir. Per tots nosaltres serà un plaer poder-vos acompanyar en aquest passeig per casa nostra.

Fa més de dos mil anys, Virgili escrivia a l'Eneida que “aquí hi ha la meva casa, aquesta és la meva pàtria”. La vila d'Arenys de Munt és la nostra petita pàtria i ja sabeu que tenim els braços oberts a tots els qui ens visiteu i als qui dediqueu uns minuts a navegar per aquesta finestra oberta al món. Arenys de Munt és casa vostra!

Joan Rabasseda i Ferrer, setembre 2013

^