Portada Ě Seguretat i mobilitat Ě Seguretat i Mobilitat. Qui som?
Seguretat i Mobilitat. Qui som?

La principal funciˇ de la regidoria de l'Órea de Seguretat i Mobilitat Ús de la de facilitar la convivŔncia ciutadana, promoure el respecte pels espais comunitaris i posar la Policia Local al servei dels ciutadans. Aquest objectiu general es concreta en molts de mÚs concrets i en multitud d┤actuacions.

El servei que presta la policia als ve´ns el podrÝem definir com a integral: informaciˇ, assistŔncia en cas d┤urgŔncies de qualsevol tipus, ordenaciˇ del trÓnsit, gestiˇ de cotxes abandonats, mediaciˇ en conflictes...

La policia fa tambÚ tasques d┤inspecciˇ per garantir la legalitat urbanÝstica i mediambiental. Fa tasques de coordinaciˇ amb el cos de mossos d┤esquadra, el cos de bombers i el de protecciˇ civil.

Es realitzen campanyes de control de sorolls, d┤educaciˇ vial i per millorar el civisme.
En el camp de l┤atenciˇ i ajuda als ciutadans,auxiliant en casos de malalties, intermediaciˇ en problemes ve´nals o familiars, auxili a conductors com a conseqŘŔncia de les rierades, accidents, avaries...

En l┤Ómbit de la seguretat ciutadana, patrullant a peu o en els cotxes patrulla, pel terme municipal, en serveis de vigilÓncia i prevenciˇ, intervenint en nombroses ocasions per problemes de molŔsties o sorolls ve´nals, baralles, comprovacions d┤alarmes, serveis de vigilÓncia a l┤entrada i sortida dels centres escolars, i en auxili a jutges o tribunals, entre d┤altres.

En el camp de la policia administrativa, colĚlaborant amb els diferents departaments de l┤Ajuntament, pel compliment de les ordenances municipals (infraccions urbanÝstiques, de tinenša d┤animals, anomalies a la via p˙blica, notificacions...).

En el camp de la seguretat viÓria es desenvolupen accions amb l┤objectiu d┤aconseguir mÚs seguretat en aquest Ómbit al nostre municipi i una millor redistribuciˇ dels llocs d┤aparcament, juntament amb les campanyes que es realitzen de controls de soroll o campanyes informatives per avisar els conductors de vehicles mal estacionats, aixÝ com l┤educaciˇ per a la mobilitat segura que els nostres monitors porten a terme en els centres escolars.

La policia tambÚ Ús la responsable de la ordenaciˇ del trÓnsit, aixÝ com de la senyalitzaciˇ viÓria, tant vertical com horitzontal.

^