Portada Ě Seguretat i mobilitat Ě TransparŔncia - Seguretat i Mobilitat Ě Estudi de mobilitat urbana sostenible d'Arenys de Munt
Estudi de mobilitat urbana sostenible d'Arenys de Munt

La mobilitat Ús una necessitat humana bÓsica que el sistema de transports ha de poder satisfer. No obstant aix˛, la proliferaciˇ de pautes de mobilitat basades en el vehicle privat, ens ha condu´t a una situaciˇ en la qual el sistema de transports no sempre Ús capaš de donar, amb eficiŔncia, resposta a les necessitats de mobilitat de la ciutadania. A mÚs a mÚs, el deteriorament ambiental associat al transport ens ha de fer reflexionar sobre el model de mobilitat que predomina en l┤actualitat i sobre quines han de ser les mesures a implementar per a corregir-lo.

Des de la perspectiva de l┤actuaciˇ municipal, per tant, es fa imprescindible avanšar en la recerca d┤un nou model de “racionalitat urbana” que plantegi la recuperaciˇ de l┤espai urbÓ com a lloc de trobada social i econ˛mica. El carrer ha de recuperar el paper principal d┤espai per a estar, deixant de ser tant sols infraestructura per a passar.

Aquest canvi de paradigma implica treballar en diversos camps. S┤ha de treballar l┤espai urbÓ, el transport p˙blic, la distribuciˇ urbana, els serveis, l┤estacionament, l┤educaciˇ i la formaciˇ, etc. El treball conjunt i coordinat de tots aquest camps Ús el que farÓ, de l┤estratŔgia municipal de mobilitat, un model d┤Ŕxit social, econ˛mic i ambiental i, per tant, sostenible.

Amb totes aquestes reflexions de base, l┤objectiu principal de l┤Estudi de Mobilitat Urbana Sostenible d┤Arenys de Munt Ús definir l┤estratŔgia de mobilitat urbana del municipi, potenciant els modes de transport mÚs sostenibles, com sˇn l┤anar a peu, en bicicleta i en transport p˙blic.


Aquest objectiu principal s┤assolirÓ a travÚs d┤uns objectius secundaris que sˇn, principalment:

  • Potenciar els desplašaments a peu i la qualitat urbana de l┤espai urbÓ.
  • Potenciar el transport p˙blic i els punts d┤intercanvi modal (vehicle privat - transport p˙blic).
  • Racionalitzar l┤˙s del vehicle privat i gestionar l┤estacionament en destÝ.
Els
L'estudi de mobilitat del municipi d'Arenys de Munt estÓ conformat en tres document (mem˛ria, plÓnols i les fitxes d'actuacions):
Document I.Mem˛ria

Document I.Mem˛ria

Fitxer: EMUS_ArenysdeMunt_DocI_MemA_ria.pdf

Format: Acrobat-PDF
PÓgines: 130
Mida: 11,05 MB


Document II. Fitxes actuacions

Document II. Fitxes actuacions

Fitxer: EMUS_ArenysdeMunt_DocII_FitxesActuacions.pdf

Format: Acrobat-PDF
PÓgines: 28
Mida: 1,4 MB


Document III. PlÓnols

Document III. PlÓnols

Fitxer: EMUS_ArenysdeMunt_DocIII_PlA_nols.pdf

Format: Acrobat-PDF
PÓgines: 31
Mida: 35,79 MB

^