Notícies
Publicat el 26 de gener de 2018
El Ple d'Arenys de Munt posa de manifest la injustícia i l'anomalia democràtica que suposa l'existència de presos polítics i electes exiliats

Ple d'Arenys de MuntLa passada tardor, just després de l’ocupació de diverses conselleries de la Generalitat i les detencions del 20 de setembre, 11 dels 13 regidors i regidores d’Arenys de Munt van prendre l’acord de manifestar l’excepcionalitat de la situació política de Catalunya alterant el funcionament habitual dels Plens, reduint-los al mínim imprescindible per no aturar l’activitat municipal, no presentant mocions, precs i preguntes, i minimitzant el debat polític.

En el primer Ple ordinari de l’any 2018 s’ha restablert la dinàmica dels Plens, però a la Junta de Portaveus prèvia es va acordar per majoria continuar posant de manifest la injustícia i l'anomalia democràtica que suposa l'existència de presos polítics a Catalunya i electes a l’exili. En començar els Plens d’Arenys de Munt, mentre es mantingui la situació actual, l’alcalde llegeix el text següent:

“En les sessions plenàries de l’Ajuntament d’Arenys de Munt continuem posant de manifest la injustícia i l’anomalia democràtica que suposa l’existència de presos polítics. Mentre part del govern legítim de Catalunya estigui a la presó i a l’exili, i els representants d’Òmnium Cultural i de l’Assemblea Nacional Catalana també estiguin empresonats preventivament, ho recordarem en tots els Plens.

L’Estat espanyol creua el que són línies vermelles en qualsevol democràcia a l’Europa del segle XXI, dempeus manifestem que continuem fidels al mandat democràtic de l’1-O i del 21-D a favor de la República Catalana. Demanem la llibertat dels presos polítics i exigim justícia”.

I, a continuació de la lectura a preu dret d’aquest text, es fa un minut de silenci. En el Ple ordinari del 25 de gener, l’únic regidor que no ha estat dempeus durant la lectura i el minut de silenci ha estat el representant del PP.

Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
^