Notícies
Publicat el 19 de febrer de 2018
Treball conjunt amb el Consell Comarcal per convertir els equipaments juvenils en espais més interculturals

Reunió Joventut Consell Comarcal - 124 professionals de joventut i ciutadania del Consell Comarcal del Maresme i dels municipis d'Arenys de Munt, Mataró, Pineda de Mar i Tordera han iniciat un projecte d'innovació educativa en Espais Joves, per incorporar l'enfocament intercultural. Els professionals participen en un procés de transformació del seu espai, que inclou hores de formació, revisió de la pròpia pràctica i assessorament especialitzat cap al canvi. L'objectiu d'aquest procés és potenciar relacions més igualitàries i vincles de pertinença amb l'entorn social més immediat del propi equipament.

El projecte es planteja a partir l'acció "Eines per a la prevenció de les violències masclistes amb joves",  i s'ha impulsat pel Servei Comarcal de Joventut junt al Pla d'immigració i ciutadania. Vol capacitar els professionals locals perquè puguin incorporar progressivament i de manera transversal la perspectiva intercultural i entreteixir-la amb la perspectiva de gènere en els diferents espais de treball.

Reunió Joventut Consell Comarcal - 2Es tracta de flexibilitzar els propis esquemes mentals i les rutines de funcionament de l'equipament, per incloure metodologies d'organització i planificació més participatives i atentes a les realitats canviants del jovent. La interculturalitat com a repte suposa canvis tant personals com institucionals, i això exigeix una metodologia de formació orientada a la transferència i al canvi. Els serveis locals de joventut de cada ajuntament participant realitzen una anàlisi conjunta sobre el treball amb joves i faran propostes de millora que, un cop consensuades, dibuixaran les actuacions a emprendre en les sessions d'assessorament.

Aquest projecte compta amb el suport i el cofinançament de l'Agència Catalana de Joventut, i hi participen els membres del Col·lectiu i+.

Font: Consell Comarcal del Maresme

Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
^