Notícies
Publicat el 21 de febrer de 2018
Reunió de treball amb els responsables d'Endesa sobre la xarxa elèctrica a Arenys de Munt

Reunió de treball amb EndesaLa companyia elèctrica Endesa té 4.916 clients a la vila d’Arenys de Munt i en el conjunt del terme municipal disposa de 68 estacions transformadores. La qualitat del servei del subministrament elèctric no sempre és prou bona. Els talls de corrent de gener del 2017 a la part alta d’Arenys de Munt van ser dels pitjors episodis dels últims anys. Des d’aleshores ençà, el govern municipal ha vetllat de prop aquesta qüestió i Endesa ha potenciat el seu programa d’inversions al Maresme amb l’objectiu de millorar la qualitat del servei. Aquest últim any 2017 s’han instal·lat 50 nous sistemes de telecontrol en centres de distribució elèctrica al Maresme (7 dels quals tenen influència directa sobre les línies de mitjana tensió que subministren al municipi) -entre els quals el del polígon del Torrent d’en Puig a Arenys de Munt- que es poden comandar remotament, la qual cosa permet restablir amb rapidesa el subministrament elèctric en cas d’incidències i assegurar així la continuïtat del subministrament.

Els responsables d’Endesa, el cap de xarxa MT/BT zona Maresme i Vallès Oriental i el cap d’operacions comercials de la xarxa i connexions, s’han reunit amb l’alcalde d’Arenys de Munt, Joan Rabasseda, el regidor d’Espai Públic, Àngel Castillo, i tècnics municipals per tal de fer el seguiment de les actuacions que han de repercutir en la qualitat del subministrament elèctric a Arenys de Munt. Segons els responsables d’Endesa, el subministrament elèctric a Arenys de Munt ara compleix la ràtio d’indicadors de qualitat i, des del 2015, han invertit 555.591 € en millores a la xarxa i subestacions que repercuteixen favorablement en el servei a la vila.

Endesa ha posat a disposició de l’Ajuntament d’Arenys de Munt un canal d’atenció preferent per a tot allò que faci referència a incidències i situacions d’emergència. A la reunió mantinguda també es van acordar i prioritzar actuacions relacionades amb els canvis a la xarxa elèctrica a l’obra d’urbanització superficial de la Riera, amb el suport del cablejat elèctric del pavelló de Torrent d’en Terra i amb l’escomesa per al subministrament elèctric a la nau de la brigada municipal. La policia local va formalitzar a Endesa 21 comunicacions d’incidències durant l’any 2017 i, amb la nova sistemàtica de relació entre l’administració local i la companyia elèctrica, l’objectiu és comprovar que efectivament hi ha una reducció d’avaries en els propers mesos.

Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
^