Notícies
Publicat el 16 de març de 2018
Col·laboració entre l'Institut Domènec Perramon i el Col·lectiu pel Museu Arxiu

Alumnes Institut al Col·lectiu pel Museu Arxiu - 1Un grup d’alumnes de 1r d’ESO de l’Institut Domènec Perramon han visitat la Masia de Can Borrell, guiats per Gustau Adzerias i Elies Surroca, historiadors i membres del Col·lectiu pel Museu Arxiu d’Arenys de Munt.

Primer els van explicar que a Can Borrell tenim ubicats dos arxius, l’històric municipal i el propi de l’associació Col·lectiu pel Museu Arxiu d’Arenys de Munt, i també van explicar la tasca de recerca històrica que fa dita associació.

Alumnes Institut al Col·lectiu pel Museu Arxiu - 2Seguidament els van explicar quin tipus de documentació poden trobar a l’arxiu històric i de quina manera poden fer la cerca d’informació: a través dels quadres de classificació, indexació i numeració. Al mateix temps els van explicar la importància dels documents que té actualment l’arxiu, on poden trobar informació per als seus estudis.

Els nois i noies van poder observar amb deteniment un manuscrit original d’un bateig, provinent de l’arxiu parroquial, en format digital.

Alumnes Institut al Col·lectiu pel Museu Arxiu - 3En acabar la visita, els van lliurar el llibre Carta Arqueològica (Arenys de Mar, Arenys de Munt, Caldes d’Estrac i Sant Iscle de Vallalta), fruit dels treballs de recerca d’un grup d’alumnes que van guanyar el cinquè premi Raimon Torroja, l’any 1997 (Marta Artigas i Torrent, M. Dolors Bartolo i Amó, Laura Roca i Clopés i Gemma Vilaró i Majó).

Aquesta col·laboració entre l’Institut i el Col·lectiu és fruit de l’interès d’apropar la comunitat educativa a les diferents associacions del poble. En aquest cas, la tasca de recerca històrica del Col·lectiu contribueix a millorar els coneixements d’història dels nois i noies d’Arenys de Munt.

Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
^