Notícies
Publicat el 20 de març de 2018
Presentació del llibre Dones d'Arenys de Munt

Dones d'Arenys de MuntEl divendres 23 de març es presenta el llibre Dones d’Arenys de Munt, a les 7 de la tarda a la Sala d’Exposicions Mercè Paluzie. Aquesta llibre és el resultat d’un procés participatiu impulsat pel govern municipal i elaborat conjuntament amb la xarxa d’entitats i veïnes del poble. Dones d’Arenys de Mun té la voluntat de recuperar la memòria històrica en clau de dona i amb perspectiva de gènere, per tal de visibilitzar el paper de les dones d’Arenys de Munt com a agents transformadors, revaloritzar totes aquelles tasques invisibilitzades al llarg de la història i fer visible l'experiència de les dones, mostrar la seva diversitat, realitats i expectatives al llarg de la història.

Cartell Presentació llibre Dones d'Arenys de MuntA través de l’anàlisi del passat, aquest llibre posa de manifest els canvis socials i d’estereotips, en relació al treball reproductiu, productiu, el lleure, els moviments socials, la salut, entre d’altres, i representa una eina més per al treball transversal en polítiques d’igualtat de gènere a la vila d’Arenys de Munt.

El divendres tindrem l’oportunitat de conèixer de més a prop aquest projecte de la mà de les dones protagonistes, veïnes d’Arenys de Munt, que ens explicaran com ha estat crear aquest llibre de zero, la tria de les imatges i històries de vida, i què significava ser dona abans. Hi participaran, entre altres, Maria Serret, Montserrat Viader i Teresa Missé. També tindrem l’oportunitat d’escoltar Núria Espuny i Salvadó, directora general  de Transparència, Dades Obertes i Qualitat Democràtica de la Generalitat de Catalunya, maresmenca d’adopció.

Amb la publicació d’aquest llibre, el govern municipal assoleix l’objectiu estratègic 04.11: “Editar un llibre en concepte de gènere” del Pla d’Actuació Municipal 2015-2019, emmarcat en el compromís de potenciar les polítiques d’igualtat de gènere. En finalitzar l’acte es lliurarà a tots els assistents un exemplar del llibre Dones d’Arenys de Munt per tenir a casa un trosset de la història que mereix ser explicada i reconeguda.

Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
^