Notícies
Publicat el 22 de març de 2018
Dia Mundial de l'Aigua

Dia Mundial de l'AiguaCom cada any, el dia 22 de març es celebra el Dia Mundial de l'Aigua. Enguany el lema és “Naturalesa per l’Aigua” i com utilitzar la naturalesa per aconseguir els reptes de l'aigua al segle XXI.

Des d'Aigües d'Arenys es vol col·laborar a difondre aquest dia i la filosofia que se’n desprèn, treballant per a un ús sostenible de l'aigua: mitjançant les tarifes adaptades per incentivar el consum responsable, amb les actuacions de millora del rendiment de la xarxa, el seguiment del Pla Director, la sensibilització cap a la població, la lluita contra el frau, etc.

Una gota d'aigua és flexible. Una gota d'aigua és poderosa. Una gota d'aigua és més necessària que mai.

L’aigua és un element essencial del desenvolupament sostenible. Els recursos hídrics, i la gamma de serveis que presten, juguen un paper clau en la reducció de la pobresa, el creixement econòmic i la sostenibilitat ambiental. L'aigua afavoreix el benestar de la població i el creixement inclusiu, i té un impacte positiu en la vida de milers de milions de persones, en incidir en qüestions que afecten la seguretat alimentària i energètica, la salut humana i al medi ambient.

El cicle de la gestió de l'aigua

"Naturalesa per l’aigua", tema per a aquest any 2018, vol tractar la relació directa de l'aigua amb la naturalesa i com la tractem. Cuidar el cicle de l’aigua és garantir-ne la regeneració, amb la millora dels rius i els seus ecosistemes, la neteja de les lleres, els aqüífers, el tractament de les aigües residuals i industrials..., així com totes les àrees que hem de tenir en compte per tal de crear el futur que volem.

Podeu trobar més informació (en anglès) sobre el tema aquí, o també al web de l’Agència Catalana de l’Aigua, on podreu realitzar un exercici interessant. És el següent:

QUINA ÉS LA TEVA PETJADA HÍDRICA?

Sabies que la “petjada hídrica” mitjana al món occidental se situa al voltant dels 5.400 litres per persona i dia? Això equival al consum d’una piscina olímpica per persona i any.

A través de l’aplicació “el comptador de la petjada hídrica” podreu visualitzar quanta aigua gasteu en els hàbits d’higiene personal i també en els vostres hàbits alimentaris. Les dades són orientatives, ja que els consums poden variar entre uns països i uns altres en funció de la disponibilitat d’aigua i la resta de costos associats a la producció dels aliments i altres bens i serveis (roba, aparells electrònics, electrodomèstics, transport, energia, etc.) que fem servir cada dia.

El comptador de la petjada hídrica vol convidar a la reflexió sobre els nostres hàbits de consum i el seu impacte sobre els recursos naturals; així mateix, vol promoure l’acció cap a uns hàbits cada vegada més sostenibles (l’exercici s’ha de realitzar sobre un únic dia qualsevol de la nostra vida diària).

Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
^