Notícies
Publicat el 4 de maig de 2018
Detecció de vespa asiàtica a Arenys de Munt

Vespa asiàticaEn els últims dies s’han trobat exemplars de vespa asiàtica a Arenys de Munt, concretament a la riera de Sobirans i a la zona del Torrent d’en Puig. Actualment està confirmat que aquesta espècie invasora s’ha estès pels parcs naturals del Montnegre i el Corredor i del Montseny.

Fins ara, aquesta plaga estava instaurada sobretot al nord d’Espanya, però ara també ha arribat aquí, i malauradament formarà part de la nostra fauna.

L’Ajuntament d’Arenys de Munt està fent tot el possible per tenir-la controlada al municipi mitjançant diverses actuacions.

Aquesta vespa instal·la els seus nius, preferentment, a les branques altes dels arbres, tant a les zones urbanes com agrícoles o boscoses. Aprofita les valls fluvials i evita les poblacions pures de coníferes.

En cas d’incidències o avistaments de nius de vespa asiàtica, preguem que us poseu en contacte amb el cos d’Agents Rurals (935617000, acapsal.dma@gencat.cat).

Podeu trobar-ne més informació en aquests enllaços:
- Article de la Generalitat amb informació sobre actuacions i enllaços a altres pàgines d’interès.
- Notícia de la Generalitat.
- Fitxa informativa i descriptiva de la Generalitat.
- Fitxa informativa dels Agents Rurals.

També podeu llegir o descarregar-vos el dossier informatiu que s'ha fet amb tota aquesta informació.

Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

RSS DESTAQUEM

El proper 26 de maig de 2019 se celebraran les eleccions municipals a Arenys de Munt i arreu. Els ciutadans i ciutadanes que ho desitgin podran exercir els seus drets polítics i podran votar per elegir els seus representants al Ple municipal.

Les persones estrangeres ciutadanes de la Unió Europea han de manifestar la seva voluntat de votar fins al 30 de gener fent la gestió a l'Oficina d´Atenció de la Vila de l'ajuntament d'Arenys de Munt o per internet a https://sede.ine.gob.esLlegir +

^