Notícies
Publicat el 15 de maig de 2018
Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia, el 17 de maig

Dia contra la LGTBI-fòbia 17 de maigAmb motiu del Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia, l’Ajuntament d’Arenys de Munt penjarà la bandera de l’Arc de Sant Martí el dia 17 de maig. En aquesta data es commemora que fa 28 anys que l'Organització Mundial de la Salut (OMS) va prendre la decisió de despatologitzar l'homosexualitat, traient-la de la llista de malalties mentals.

Malauradament, la discriminació per orientació sexual o identitat de gènere continua sent molt present a la societat: l'homosexualitat és perseguida a gairebé 70 països, i en alguns fins i tot es castiga amb la pena de mort; moltes legislacions avalen i fins i tot promouen la discriminació per LGTBI-fòbia i es continua patologitzant les persones trans a través de la disfòria de gènere.

A nivell català, amb dades de l’Observatori contra l’Homofòbia (OCH), aquest passat any 2017 han registrat 111 incidències, un 32,2% més que l’any 2016. Des de l’aprovació de la Llei 11/2014, el 2017 és l’any que les agressions han augmentat més. La LGTBI-fòbia registrada és molt diversa, tant en els àmbits en què es donen les agressions com la tipologia i la ubicació geogràfica d’aquestes.

Aquest any 2018 les organitzacions LGTBI a nivell internacional proposen com a temàtica de la diada “Solidaritat i Aliances”, ja que la lluita només es pot entendre des de la solidaritat col·lectiva, posant en valor els vincles i les similituds entre les diverses minories sexuals i de gènere que conformen el moviment LGTBI. Paral·lelament, aquest any també es posa el focus en la necessitat de seguir treballant per crear llaços d’aliança i complicitats amb altres lluites i col·lectius en situació de vulnerabilitat.

Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
^