Ajuntament d'Arenys de Munt
Publicat el 13 de juny de 2018
L'Ajuntament d'Arenys de Munt comença una intensa campanya per millorar la recollida selectiva, estalviar recursos naturals i evitar les sancions marcades per la Unió Europea

Pancarta 'Tria bé!'Aquesta setmana han començat les inspeccions dels agents cívics per valorar l’eficiència de la separació de residus per part dels arenyencs. A continuació, molts vilatans rebran la seva visita per tal de ser informats de les bones pràctiques al respecte, obligades per l’ordenança municipal.

La informació necessària serà distribuïda també per informadors a les àrees de contenidors d’emergència a partir del 15 de juny, en carpes instal·lades a la plaça de l’Església els dies 16 i 17 i a la Festa del Reciclatge del dia 23.

L’objectiu final és incrementar el percentatge de residus per reciclar, separats en diferents fraccions (orgànica, envasos, paper i cartró i vidre, principalment), així com reduir el de la fracció resta. Per al 2020 es duplicarà el cost del cànon d’entrada del rebuig a la incineradora.

Per tant, o millora substancialment el reciclatge (avui dia a l’entorn del 51%), o la taxa de la brossa pujarà de forma notable per poder cobrir les sancions en forma d’augment del cànon que rebrà l’Ajuntament.

Per evitar el malbaratament de recursos naturals, per reduir la contaminació i per estalviar diners, cal triar bé.