Notícies
Publicat el 27 de juny de 2018
28 de juny, dia per a l'alliberament de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals

Cartell LGTBI 28-6-2018Amb motiu del Dia per l’Alliberament LGTBI, l’Ajuntament d’Arenys de Munt penjarà la bandera de l’arc de Sant Martí demà, 28 de juny. En aquesta data es commemoren els fets del 28 de juny de 1969 a la ciutat de Nova York, la revolta coneguda com a Stonewall, on es va denunciar per primera vegada públicament la vulneració de drets i la repressió social contra les persones LGTBI.

Segons les dades de l’any 2017 que ofereix l’Associació Internacional de Lesbianes, Gais, Trans i Intersex (ILGA), només 9 països del món mencionaven explícitament l’orientació sexual com un motiu protegit de la discriminació en les seves lleis fonamentals; tan sols 39 països tenien lleis que abordaven la incitació a l’odi per motius d’orientació sexual; únicament 28 països reconeixien la unió civil entre persones del mateix sexe; i només 27 estats de l’ONU permeten l’adopció per a mares i pares homosexuals. És evident, doncs, que encara hi ha molt de camí per recórrer.

Cal posar en valor que gràcies a la força de la societat civil i del moviment associatiu es continua avançant en les reivindicacions de drets i de realitats, i posant sobre la taula la necessitat de fer-los efectius. Va ser arran d’aquesta llarga reivindicació que es va aprovar al Parlament de Catalunya, l’octubre de l’any 2014, la Llei 11/2014, de 10 d'octubre, per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, considerada una normativa pionera a nivell mundial. Entre els reptes que planteja, hi ha el desenvolupament de polítiques d’igualtat LGTBI en l’àmbit local, respectant la diversitat afectiva-sexual i de gènere a les ciutats i pobles, i dissenyant polítiques públiques més inclusives per poder així respectar la diversitat de les persones que hi conviuen.

Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
^