Notícies
Publicat el 7 de setembre de 2018
Demanar "bombardejar i demolir" Arenys de Munt no incita a l'odi, segons la Fiscalia

2018-07 Fiscalia i Bombardejar Arenys de MuntLa Fiscalia de Barcelona ha decretat que el tweet "No haber bombardeado la primera localidad donde se hizo la consulta separatista (Arenys de Munt) fue un craso error" no té entitat suficient per a elevar-lo a la categoria de promoció, afavoriment o incitació a l’odi, i n’ha arxivat les investigacions.

La piulada es va fer el desembre del 2016 i el govern d’Arenys de Munt ho va denunciar per entendre que aquesta opinió difosa per les xarxes era una manca de respecte cap a la vila i podia incitar a la confrontació. Un any i mig després de la denúncia, la Fiscalia de Barcelona n'ha arxivat les investigacions. El Punt Avui ja es va fer ressò de la lentitud de la Fiscalia en aquest cas en una notícia del passat 18 de febrer. El document de la Fiscalia sobre aquest cas es pot consultar íntegrament clicant aquí.

Per a l’alcalde d’Arenys de Munt, Joan Rabasseda, aquest és un cas més que demostra la tendència de la Fiscalia a arxivar les denúncies presentades per catalanofòbia i palesa la seva manca de neutralitat. Rabasseda subratlla la manca de credibilitat de la justícia espanyola, lamenta que “insultar i amenaçar tot un poble surti gratis” i recorda, per exemple, que la policia espanyola va detenir a Premià de Dalt un jove per amenaçar per les xarxes socials dos diputats de Ciudadanos o una altra persona de Torroella de Montgrí que assetjava i insultava a les xarxes socials el president del PP català.

L’Ajuntament d’Arenys de Munt també ha presentat recentment davant els Mossos d’Esquadra la denúncia pels danys en els suports per a l’enllumenat de Nadal de la Riera i a la façana de la casa consistorial provocats pels qui han emprès una croada contra els llaços grocs i la llibertat d’expressió.

Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
^