Notícies
Publicat el 19 de setembre de 2018
Breu relat de la visita del president de la Generalitat amb motiu de la inauguració de la urbanització de la part central de la Riera

Visita president Torra 16-9-18 - 1El passat diumenge 16 de setembre el president de la Generalitat de Catalunya, Molt Honorable Quim Torra, va visitar Arenys de Munt per inaugurar el tram central de la urbanització de la Riera i va ser el protagonista d’una jornada principalment festiva.

Visita president Torra 16-9-18 - 2A les 12 del migdia va arribar a la Casa Consistorial, on va ser rebut per l’alcalde, regidors i regidores d’Arenys de Munt, alcaldes de la comarca, representants d’entitats i associacions, i tots els veïns i veïnes que van voler participar en una càlida benvinguda, que va comptar amb un Ball d’Honor de l’Esbart Dansaire del Centre Moral.

Visita president Torra 16-9-18 - 3Al despatx d’alcaldia, el president Torra va signar el Llibre d’Honor, on va deixar escrit “...va ser aquell instant que vosaltres vau decidir que volíeu votar el vostre futur. I aquella consulta va acabar ‘encenent democràticament’ tot un país. Perquè quan un poble està determinat a ser lliure res no l’atura”. I, més endavant, també va apuntar “Amb un record emocionat pels nostres presos polítics i exiliats. Ells seran lliures i el nostre poble també”.

Visita president Torra 16-9-18 - 4De part de tot el Consistori, es va obsequiar el president amb productes #MarcaArenys elaborats a Arenys de Munt, concretament un pastís de relleno i una ampolla de ratafia de L’Àvia. Després d’aquest acte, el president de la Generalitat va mantenir una breu reunió del treball amb el govern municipal, en la que van tractar els temes traslladats al Delegat del Govern de la Generalitat el dia anterior i es van centrar especialment en la llei que ha d’ajudar a resoldre la problemàtica de les urbanitzacions no recepcionades. Acabada la reunió i abans de passejar per la Riera fins a la zona de la plaça, president i acompanyants va visitar l’espai del Centre Moral on va tenir lloc la primera consulta per la independència el 2009, i allà va ser rebut per membres de la Junta.

Visita president Torra 16-9-18 - 5A la Riera, el president va tenir ocasió de saludar tots els responsables tècnics de l’obra d’urbanització superficial realitzada i d’atendre les explicacions davant un panell que recollia fotografies de l’evolució del projecte. Molts arenyencs i arenyenques es van atansar a saludar i a fer-se fotografies amb el president, que en tot moment es va mostrar proper a la ciutadania.

Visita president Torra 16-9-18 - 6A l’alçada de la plaça de l’Església es van fer els parlaments institucionals d’inauguració. L’alcalde d’Arenys de Munt, Joan Rabasseda, va iniciar el seu parlament recordant que els presos polítics i exiliats havien passejat en diverses ocasions per la Riera d’Arenys de Munt i va desitjar que ho puguin tornar a fer ben aviat, va fer un breu relat sobre les vicissituds de la canalització i urbanització de l’emblemàtica Riera de Sobirans, va agrair als veïns i comerciants la paciència durant les obres, va recordar els regidors i regidores amb qui el 2013 van apostar fermament per tirar la urbanització de la Riera, va subratllar que la Riera era preferentment per a vianants per voluntat popular i també que aquesta obra -guardonada a la 5a Mostra d'Arquitectura del Maresme en la modalitat d’intervencions paisatgístiques i ordenació d’espais urbans- coincidia amb la remodelació i enjardinament dels escocells des de l’Eixample. El president de la Generalitat, per la seva banda, va fer referència a la primera consulta sobre la independència de Catalunya que va tenir lloc a Arenys de Munt el 2009 i, en la part més política del seu discurs, apuntà que “aquesta és la riera de la llibertat, que es va emportar totes les pors i les amenaces que ens dirigien” i, sobre el moment en què es troba Catalunya actualment, va assegurar que “seguirem el vostre camí, ens vau assenyalar el que hem de fer. Enfrontem-nos a la por i a les amenaces amb la determinació d’Arenys de Munt”.

Visita president Torra 16-9-18 - 7En acabar els parlaments, l’alcalde va lliurar al president una reproducció del Monument a la Independència i va començar el vermut popular amenitzat per la música d’Albert Freixas & Tangerine Trio. A la part anecdòtica de la visita també s’hi pot comptar que el president Torra va tenir un interès especial a saludar la veïna Rosita Jaurés, de 98 anys, qui recorda la visita que va fer Francesc Macià a Arenys de Munt el 1932, i que el president calçava unes espardenyes de vetes que havia comprat a Arenys de Munt.

Podeu veure el reportatge que n'ha fet AmunTV en aquest enllaç.

Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
^