Notícies
Publicat el 3 d'octubre de 2018
L'escultura del Monument a la Independència d'Arenys de Munt, trofeu de futbol a Escòcia

Monument a la Independència trofeu Escòcia - 1Amb motiu de la commemoració del referèndum per la Independència de Catalunya de fa un any, dels fets de l’octubre de 2017 i, també, per donar suport als presos i exiliats polítics catalans, a la ciutat de Glasgow (Escòcia) es va organitzar un partit amateur entre catalans i escocesos el passat 30 de setembre. El trofeu per a l’equip guanyador era precisament la reproducció del Monument a la Independència del parc de Can Jalpí que figura a la imatge.

Monument a la Independència trofeu Escòcia - 2Aquest partit es va anomenar “El trofeu del poble” i va ser impulsat pel senyor Bob McNair, un veí de Parsley ferm defensor de la independència d’Escòcia. Els jugadors, aficionats al futbol, han estat catalans residents a Escòcia i jugadors escocesos. La jornada esportiva es va celebrar al James McGrory Park de Glasgow, i es va iniciar amb la interpretació d'Els Segadors amb trompeta i de l’himne d’Escòcia amb gaita. L’equip català va guanyar el partit per 1 a 4.

Monument a la Independència trofeu Escòcia - 3El projecte “Des d’Arenys de Munt a Escòcia” es va iniciar el 2014. En aquesta jornada esportiva a Glasgow del passat diumenge hi van assistir membres de l’Assemblea Nacional Catalana residents a Escòcia, i l’anècdota del Monument com a trofeu és un petit exemple de la continuïtat dels contactes establerts.

Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
^