Notícies
Publicat l'11 d'octubre de 2018
L'Ajuntament guanya, en primera instància, el litigi judicial amb Sorea

Aigües d'ArenysLa sentència del jutjat contenciós administratiu número 11 de Barcelona, que encara pot ser recorreguda, estableix que l’Ajuntament d’Arenys de Munt no ha de pagar cap quantitat de diners a Sorea en concepte d’indemnització per quan se li va rescindir el contracte per passar a gestionar l’aigua de forma pública per part d’Aigües Arenys. És més, la mateixa sentència diu que és l’empresa Sorea qui deu diners a l’Ajuntament per inversions i millores que no havia fet a la xarxa d’aigua i que estaven contractades.

En concret, el jutge estableix que l’Ajuntament no ha de pagar 666.000 € que Sorea reclamava, i ha valorat també les auditories fetes amb la mateixa Sorea i una feta per serveis tècnics, jurídics i l’empresa municipal GUSAM en què es demostra que Sorea havia sobredimensionat inversions i havia cobrat tasques que no havia realitzat. Per tant, el jutge diu que Sorea ha de pagar 345.000 € a l’Ajuntament en concepte d’inversions que no es van fer o per impagaments, així com els costos que ha hagut d’assumir l’Ajuntament amb tota la tramitació judicial. Si l’empresa apel·la la sentència i el jutge confirma la decisió ja presa en primera instància, Sorea haurà de pagar també els costos derivats del procés judicial fins que la sentència esdevingui ferma.

El regidor d’Economia, Josep Sànchez, ha manifestat que si la situació a la xarxa d’aigua hagués estat òptima quan la portava Sorea, no hauria calgut invertir-hi més de mig milió d’euros en els darrers anys. D’aquesta manera, es comença a tancar un procés judicial que va arrencar a l’inici de l’anterior mandat.

Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
^