Notícies
Publicat el 30 d'octubre de 2018
El servei de neteja d'edificis municipals a través de GUSAM ha generat un estalvi de més de 35.000 € en un any

Servei de netejaQue el servei de neteja d’edificis municipals prestat per GUSAM era un dels que generava més estalvi en el pressupost municipal ja es va posar de manifest a l’estudi del 2017 “La gestió directa dels serveis públics locals a través d’una societat mercantil municipal: avantatges i inconvenients”. Ara, amb les dades del tancament de l’exercici 2017, es posa de manifest que durant l’any passat la gestió directa de la neteja d’edificis ha representat un estalvi de més de 35.000 €.

Durant l’any 2017 GUSAM va realitzar un total de 16.114 hores de neteja al conjunt d’equipaments i edificis públics, i el cost total d’aquest servei, comptabilitzant també productes de neteja i materials, ha estat de 252.293 €, la qual cosa representa 15,7 € per hora de servei (tot inclòs). Si aquesta mateixa quantitat d’hores de neteja es prestés a través d’un contracte de serveis i l’adjudicació corresponent fos a un preu per hora de neteja de 18 € (un preu més baix del preu de mercat actual), les 16.114 hores necessàries del 2017 haurien costat 290.052 €, la qual cosa representaria 37.759 € més del cost efectiu del servei durant tot l’any passat.

Cal tenir present que a les hores de neteja d’edificis municipals que figuren a l’encomana que l’Ajuntament fa a GUSAM cada any s’hi sumen neteges extraordinàries i urgents que són necessàries després de la realització d’activitats a la Sala Municipal o a l’espai polivalent del Mercat, entre altres, i aquestes hores extres i urgents encara resultarien més cares si es realitzessin a través d’un contracte de serveis. Per altra banda, amb les pistes de pàdel al poliesportiu de Can Zariquei actualment el servei de neteja del poliesportiu va a càrrec de l’empresa concessionària del pàdel, la qual cosa representa la reducció de 864 hores del servei de neteja a través de GUSAM.

Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
^