Notícies
Publicat el 29 de novembre de 2018
Pobresa energètica i pis d'emergència, dos temes destacats del Consell de Benestar Social

2018-11-22 Consell de Benestar SocialEn el Consell de Benestar Social celebrat el passat 22 de novembre, l’alcalde i regidor de Benestar Social, Joan Rabasseda, va explicar l’organització de la Regidoria en l’últim any i va agrair que alguns projectes transversals estiguin liderats per regidories relacionades com, per exemple, el projecte RADARS des de la Regidoria de Gent Gran, els balls en línia des d’Esports o el Llibre de les Dones des de Cultura, i va exposar el treball que s’està fent per potenciar el treball en xarxa i consolidar els projectes comunitaris. També va apuntar que el fet que l’Ajuntament d’Arenys de Munt no tingui l’obligació normativa de prestar serveis socials en dificulta la gestió i contractació relacionada, però va reiterar que l'atenció a les persones constitueix una prioritat clara del govern municipal i el compromís de continuar potenciant els 27 objectius estratègics d’aquest àmbit que figuren en el Pla d’Actuació Municipal 2015-2019.

La coordinadora i educadora social va exposar la composició i organització de l’equip bàsic d’atenció social i el conjunt d’accions que duen a terme en els àmbits d’intervenció d’infància i adolescència, famílies i adults, gent gran, dependència i discapacitat. També va exposar els indicadors sobre les problemàtiques ateses en els diferents àmbits i el número de prestacions socials del darrer any. Els ajuts per alimentació i roba són els més freqüents, amb 273 persones ateses i 20.694 € destinats.

Un punt destacat del Consell va ser en relació a la pobresa energètica. Amb els canvis normatius, els informes de vulnerabilitat en relació les famílies que tenen dificultats per garantir el subministrament bàsic a les llars d’electricitat i gas estan generant una càrrega de treball addicional als Serveis Socials municipals. En relació a la situació del pis d’emergència municipal, que porta mesos ocupat irregularment per una família, l’alcalde va exposar actuacions realitzades i previstes, i va agrair el debat sobre aquesta qüestió que es va fer amb els assistents al Consell. Altres punts que es van tractar van ser els projectes socials i comunitaris com el menjador social, el banc d’aliments DISAM, el projecte comunitari de prevenció, la taula de convivència i els projectes en relació a la igualtat de gènere. La informació detallada del Consell de Benestar Social es pot consultar clicant aquí.

El govern municipal agraeix la participació i les aportacions dels membres del Consell que hi van assistir i convida tots els arenyencs i arenyenques interessats a conèixer de primera mà aquest àmbit dels Serveis Socials a inscriure’s com a membres del Consell.

Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
^