Notícies
Publicat el 29 de novembre de 2018
La prevenció i sensibilització com a punt de partida per l'erradicació de les violències envers les dones

25-11 Dia eliminació violència contra donesEl diumenge 25 de novembre, Dia internacional per l’eliminació de la violència envers les dones, es van realitzar els actes centrals del conjunt d’accions que s’han organitzat durant el mes de novembre per la Regidoria d’Igualtat: l’entrega de premis del concurs de relats i microrelats “Prevenim el tracte violent” de Donaviva, la lectura del manifest institucional davant la casa consistorial i un pica-pica final per culminar la jornada. Novament la prevenció de la violència va ser l’element central dels relats i, a través d’aquesta mirada, és des d’on es van construir les històries.

Paral·lelament, durant tota la setmana es van realitzar accions de prevenció i sensibilització, tot posant èmfasi en la visibilització de les violències i en com identificar-les. Així, el passat dilluns 19 de novembre, a l’Espai Jove, un grup d’adolescents va participar d’un taller sobre relacions de parella i mites de l’amor romàntic, per tal de reflexionar entorn de l’amor i totes les seves cares. La prevenció en l’etapa de l’adolescència i en l’àmbit de la parella, i les relacions sexo-afectives, és un element indispensable on incidir quan es parla de violències masclistes.

Bústia 'Fem visible allò invisible'El divendres 23 de novembre, per altra banda, durant l’hora del pati a l’Institut Domènec Perramon, des del servei de Joventut i des del servei d’Igualtat es va dur a terme un punt d’informació, l’activitat participativa “El semàfor dels abusos”, i es dinamitzà la bústia “Fem visible allò invisible”, per tal d’oferir un espai de reflexió a les joves, i alhora identificar i posar paraules a les violències quotidianes que pateixen.

La resposta en tots els espais ha estat positiva i, alhora, la implicació de la ciutadania posa de manifest que la lluita per l’erradicació de les violències envers les dones segueix sent una prioritat. És per aquest motiu que per part de la Regidoria d’Igualtat s’ofereix un espai de trobada a totes aquelles noies i dones del municipi que vulguin compartir, debatre, reflexionar i formar-se. Les persones interessades o que vulguin formular preguntes només cal que enviïn un correu a igenere@ademunt.cat.

Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
^