Notícies
Publicat el 15 d'abril de 2019
Modificació de la cotització dels cuidadors no professionals

Conveni especial cuidadorsEl passat 7 de març va sortir publicat al BOE el Reial Decret 6/2019 d’1 de març, on surt inclosa una disposició addicional per la qual es regula novament el pagament de la quota dels cuidadors no professionals, que anirà a càrrec de la IMSERSO.

A efectes pràctics, aquelles persones que hi estiguin interessades s'han d'adreçar a la Seguretat Social a partir de l'1 d'abril del 2019, que és la data a partir de la qual és vàlida la disposició.

Cal tenir sobretot en compte que aquelles persones que ja tenien el cuidador reconegut amb anterioritat a l'1 d'abril 2019 (data d'efectes que surt a la resolució) tenen un termini de 90 dies per sol·licitar l'alta a la Seguretat Social. Si ho fan amb posterioritat, l'alta generarà efectes des de la data en què ho sol·licitin. Per als reconeixements de cuidador posteriors a l'1 d'abril, s'aplicarà de la mateixa manera el termini de 90 dies des de la data d'efectes del cuidador. Es tracta d'efectes de resolució i no d'efectes econòmics (no es té en compte el període suspensiu).

Podeu veure el Reial Decret 6/2019, on surt marcat amb groc el text que fa referència a aquesta normativa (pàg. 21713), la nota informativa que n'ha fet la Generalitat i el model de sol·licitud del Ministeri.

Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
^