Notícies
Publicat el 23 de maig de 2019
28 de maig, Dia Internacional d'Acció per a la Salut de les Dones

Dia Salut Dones 2019El proper dimarts 28 de maig es commemora el Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones. Aquesta diada es remunta al maig del 1987, amb el V Encuentro Internacional de Mujeres y Salud a San José, Costa Rica, l’objectiu del qual era visibilitzar les desigualtats que patien les dones en l’àmbit de la salut. Arran d’aquesta trobada, es va establir aquest dia a nivell mundial, per tal de seguir reivindicant les demandes en terme de salut amb perspectiva de gènere.

Aquesta diada torna a posar de manifest la necessitat de fer visible el biaix de gènere, qüestionar la visió androcèntrica* de la ciència mèdica i reclamar més atenció i investigació en la salut de les dones.

És per aquest motiu que el dimarts 28, al pati de l’Institut Domènec Perramon, conjuntament amb l’Espai Jove es realitzarà una acció de caràcter informatiu i interactiu al voltant de temes que envolten la salut i el cos de les dones, com el cicle menstrual.

*Provinent del grec andros («home»), és la visió del món que situa l'home (blanc, heterosexual i de classe mitjana) com a centre de totes les coses i que presenta la mirada masculina com a única possible i universal.

Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
^