Notícies
Publicat el 4 de juny de 2019
Celebració del 20è aniversari de l'agermanament amb Feytiat

20è aniversari agermanament Feytiat - 1Del 31 de maig al 2 juny s’han celebrat els actes del 20è aniversari de l’agermanament amb la vila occitana de Festiac-Feytiat, en els quals han participat una cinquantena de vilatans d’Arenys de Munt, acompanyats per l’alcalde en funcions, Joan Rabasseda, i el primer tinent d’alcalde en funcions, Josep Sànchez. El viatge ha estat organitzat per la Comissió d’Agermanament amb Feytiat, presidida per Jaume Rossell.

20è aniversari agermanament Feytiat - 220è aniversari agermanament Feytiat - 3L’autocar va sortir d’Arenys de Munt a primera hora del matí del divendres 31. Es va dinar a Gramat i s’hi va fer una visita turística. A la tarda es van visitar les coves de Lacave i al vespre es va arribar a Feytiat, on cadascú va sopar i dormir a les cases de les famílies d’acollida. El dissabte 1 es va visitar Boisseuil i també Brive, on es va dinar. Després, es van visitar les grutes rupestres de Lascaux i es va fer un sopar institucional a Boisseuil, en el qual, per la part francesa, a més dels veïns i veïnes de Feytiat, hi van participar l’alcalde de la vila agermanada, Gaston Chassain, acompanyat de membres del consistori, el president de la Comissió d’Agermanament, Bernard Mariaux, i el vicepresident del Consell Departamental de l’Haute Vienne, Laurent Lafaye.

20è aniversari agermanament Feytiat - 420è aniversari agermanament Feytiat - 5El diumenge 2 al matí es van fer els actes institucionals del 20è aniversari. En els parlaments es va recordar l’inici de l’agermanament fa 20 anys, els lligams entre les viles agermanades i les persones que l’han fet possible al llarg de tot aquest temps, amb una menció especial als alcaldes “Pemi” Valls i Andreu Majó, que ens han deixat en els últims dos anys. L’alcalde d’Arenys de Munt va acabar el seu discurs parlant dels reptes col·lectius a nivell europeu i a nivell local, i va desitjar la implicació de les generacions més joves en les trobades d’agermanament com a garantia de futur. Els discursos pronunciats es poden llegir clicant aquí. En el decurs de la cerimònia es van escoltar els himnes de la UE, de França i de Catalunya, i es va finalitzar amb la signatura del compromís de l’agermanament.  L’Ajuntament de Feytiat va regalar al d’Arenys de Munt una peça artística amb els escuts dels dos municipis, i l’Ajuntament d’Arenys de Munt va regalar al de Feytiat una de les litografies de l’obra sobre la sardana elaborada per l’artista català Perejaume amb motiu de la Capital de la Sardana 2013, i que l’alcade va explicar com a símbol de germanor.

Podeu veure l’àlbum de fotos del viatge elaborat pel veí d’Arenys de Munt Joan Navarro clicant aquí.

Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
^