Notícies
Publicat el 5 d'agost de 2019
Dades d'atur de juliol de 2019: lleu augment del nombre de persones aturades

Dades d'atur juliol 2019 - 1Aquest juliol no ha estat el millor mes pel que fa a les dades d’atur registrat: ha pujat a la demarcació de Barcelona, al total de Catalunya i també a Arenys de Munt; en canvi, ha baixat al Maresme.

Aquest mes hi ha 359 persones aturades al municipi, dues més que al juny.

L’atur no creixia a Catalunya un mes de juliol des del 2009, perquè és un mes on la finalització de contractes de l’ensenyament es veia compensada per l’augment de contractes en els sectors relacionats amb el turisme.

A Arenys de Munt les dades d’atur dels mesos de juliol no tenen una tendència homogènia; alguns anys ha pujat mentre que d’altres ha baixat. Recordem que les activitats turístiques al municipi no tenen el pes que poden tenir al total de Catalunya i a la resta del Maresme.

Tot i aquest petit creixement de l’atur, respecte del juliol del 2018 el nombre d’aturats baixa a tots els àmbits territorials del nostre voltant. Tot i això, pel que fa a aquest atur que continua baixant respecte del 2018, com ja s’observava el mes passat, a Catalunya s’està alentint el ritme de descens interanual des de mitjan 2017.

Evolució de l’atur a Arenys de Munt els mesos de juliol des del 2014:

Dades d'atur juliol 2019 - 2

Com es pot observar des del juliol del 2014, l’atur al municipi ha baixat en 258 persones, un 42%.

Al juliol de 2018 hi havia 404 persones aturades i al juliol de 2019 n'hi ha 359; 45 persones menys, el qual representa un 11% menys.

La lleu pujada de l’atur no ha trencat el ritme de reducció dels darrers 12 mesos i els darrers 5 anys.


Podeu trobar aquestes mateixes dades en format gràfic i descarregables aquí.


Font de les dades: Observatori del Treball i Model Productiu. Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. Generalitat de Catalunya.

• Nota d’atur registrat. Juliol 2019
• Atur per comarques i municipis. Juliol 2019

Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
^