Ajuntament d'Arenys de Munt
Publicat el 17 de setembre de 2019

10è aniversari 13S - 1Fa deu anys Arenys de Munt va convertir-se en el centre de l’actualitat. S’hi va celebrar la primera consulta per la independència de Catalunya, un esdeveniment irrepetible al poble que va mobilitzar bona part dels veïns i l’Ajuntament d’Arenys de Munt, llavors encapçalat per l’alcalde Carles Móra. La importància de l’esdeveniment va fer que uns mesos abans de la consulta es creés una comissió on hi havia representats els partits independentistes i entitats del municipi. Amb esperit d’unitat es va tirar endavant, fent front a la gran pressió mediàtica, a les lleis contràries a la consulta i a les amenaces de la ultradreta espanyola.

10è aniversari 13S - 2Ara que s’han complert deu anys d’aquell esdeveniment, el municipi ho ha volgut celebrar amb una nova edició de l’Aplec Independentista, on l’alcalde d’Arenys de Munt, Josep Sànchez, va convidar els catalans a recuperar l’esperit d’Arenys de Munt per superar l’actual moment polític, i va demanar a les formacions independentistes i als ciutadans que es respectin entre ells per aconseguir un objectiu comú, la independència de Catalunya.

10è aniversari 13S - 3Tot seguit va parlar el president de la Generalitat, Quim Torra. En el seu discurs, Torra va assenyalar que aquella primera consulta va ser la llavor de l’1 d’Octubre. Torra va demanar “posar la desobediència civil al centre de l’acció política” aprofitant la sentència del judici als líders independentistes. Més endavant es va fer una tertúlia sobre la situació judicial actual amb l’advocat Jaume Alonso-Cuevillas, presentada per la periodista arenyenca Aida Martori. Posteriorment es va fer un reconeixement a la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, i a tots els represaliats de l’1 d’Octubre. També es va comptar amb la presència del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, que en el seu discurs va dir que Arenys de Munt és el detonant de totes les consultes que s’han fet des de llavors. Per últim, es van projectar les intervencions gravades de Marta Rovira i Carles Puigdemont. Marta Rovira va afirmar que la independència és inevitable i necessària per fer avançar Catalunya, i Carles Puigdemont va dir que Arenys de Munt és patrimoni històric de Catalunya i un referent de cara al futur.

Podeu llegir-ne el manifest.